Zilele abandonului

Zilele abandonului

8.5 / 10 (14 votes)
NaN
Language:
Romana
Publishing Date:
2018
Publisher:
Cover Type:
Paperback
Page Count:
206
Translator:
ISBN:
9786069781852
Dimensions: l: 13cm | H: 20cm

3500
Available in store

Price applicable only to online purchases!
Free Gift Wrapping!
Free shipping over 150 RON
You can return it in 14 days
You got questions? Contact Us!
Publisher's Synopsis

Zilele abandonului - Elena Ferrante, editura Trei: Candva scriitoare aspiranta, Olga a renuntat la ambitiile ei literare, dedicandu-se casniciei si cresterii copiilor. Cand e parasita de sotul ei, Mario, se refugiaza in propria nefericire si descrie zilele care au urmat plecarii lui ca pe un iad personal.

Are treizeci si opt de ani, doi copii si un caine-lup de care trebuie sa aiba grija in continuare, desi i se pare ca viata s-a sfarsit. Treptat, Olga se desprinde dureros de realitate, facand o obsesie din a intelege de ce sotul ei a incetat s-o iubeasca si a lasat-o in urma pentru o femeie mult mai tanara, dupa cincisprezece ani de casnicie.

Furia, ratacirea, dezorientarea, sentimentul de gol, senzatia de sfartecare a familiei si abandonul de sine pun stapanire pe eroina Elenei Ferrante, care, incetul cu incetul, simte ca pierde contactul cu viata reala. In plus, e bantuita de o amintire din copilarie care o aduce in pragul nebuniei – amintirea unei femei care, dupa ce a fost parasita de sot, a hotarat sa-si puna capat zilelor.

Bestseller in Italia timp de aproape un an, Zilele abandonului descrie incercarea unei femei parasite de a gasi, dupa luni de furie, indoieli, autocompatimire si disperare, o cale de a-si depasi suferinta si de a-si construi o noua viata.

Inca de la aparitia romanului Prietena mea geniala, care deschide Tetralogia Napolitana, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformandu-se in asa-numita „Febra Ferrante".
Este considerata una dintre autoarele contemporane cele mai convingatoare, o stilista desavarsita, cu o intuitie artistica iesita din comun, care a castigat admiratia mai multor scriitori celebri – Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud – si a unor critici importanti: James Wood, John Freeman, Eugenia Williamson etc. Dar, fara indoiala, primirea cea mai calduroasa a avut-o din partea cititorilor, care au descoperit o autoare ce vorbeste intr-un stil plin de frumusete si forta despre sentimentul de apartenenta la un loc, despre relatiile umane, dragoste, familie si prietenie.

Reviews and comments

Nota 10

de Madalina Stefanov | 08/05/2019 21:04

„Copiii din miez de noapte” este un roman, pe care l-am încadrat în categoria „roman de ficţiune fabulos istoric”. Istoria Indiei este reconstruită nu în jurul lui Ghandi așa cum era de așteptat, ci urmărindu-l pe Saleem Sinai, un copil ce are puterea să ghicească gândurile oamenilor şi care, mai târziu, poate să simtă, prin nasul proeminent, mirosul frumuseţii, al dragostei sau urii, al tuturor sentimentelor umane. Citorul este purtat într-o lume nouă, interesantă în preajma tuturor marilor personalități care au marcat istoria Indiei, Pakistanului și a Bangladeshului. Acest roman este povestit de Saleem Sinai, unul dintre personajele principale, care s-a născut pe 15 august 1947, la miezul nopţii: momentul istoric al dobândirii independenţei de către India. Celălat personaj important este Shiva care s-a născut la acceași oră, dar este înzestrat cu darul opus ui Saleem, cel al războinicului și care devine un ucigaș brutal. Ceea ce m-a frapat pe mine la acest roman s-a petrecut pe la jumătatea romanului când am aflat că cei doi fuseseră schimbați la naștere și că niciunul nu era cine pretindea că este. Mi-a plăcut enorm de mult acest roman datorită amestecului de emoții pe care le conturează autorul.

Shiva and Saleem, victor and victim Nota 8

de Mary Munteanu | 01/04/2015 15:58

Copiii din miez de noapte a fost prima carte pe care a trebuit să o citesc pentru un curs. A fost de asemenea și prima carte care mi-a introdus ideea de realism magic și de literatură indiană. Totul începe cu independenţa Indiei și nașterea a 1001 copii exact la miezul nopţii. Dar viaţa nici unuia dintre ei nu este mai legată de ţara sa și destinul ei, precum este a lui Saleem Sinai. Schimbat la naștere cu copilul unei familii bogate, Saleem crește în privilegiul care i-a fost răpit lui Shiva. Saleem nu este cel mai de încredere narator. Este grăbit, și uneori poate să divagheze complet și să intre în detalii inutile. Dar Saleem nu este inutil, nu este un personaj inactiv și nu poţi să îl urăști pentru că din cauza lui alt copil a ajuns pe drumuri. Chiar și ca adult Saleem are o inocenţă aparte, o dorinţă de a ajuta. El este cel care unește copiii din miez de noapte și care suferă alături de ei când Shiva îi trădează. Copiii din miez de noapte este o carte mare, și nu mă refer doar la numărul considerabil de pagini, ci și la povestea complexă. Este un labirint plin de culoare și miros.

Add a review
You need to authenticate in order to add a review.