Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Ziua opricinicului

   Ziua opricinicului

   9.3 / 10 ( 4 voturi)
   Legare:
   Paperback
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2008
   Nr. pagini:
   200
   Colectie:
   Tara de origine:
   Rusia
   Original Language:
   Rusa
   Editia:
   I
   ISBN:
   5948486006589
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Rusia anului 2027. Problema renaşterii Rusiei este din nou pusă pe tapet. Monarhia a preluat frâiele puterii şi a declarat oficial că principiile sale călăuzitoare sunt autodeterminarea, ortodoxia şi tradiţia. Paşapoartele au fost deja de multă vreme arse în Piaţa Roşie şi toţi diplomaţii străini au fost expulzaţi. Ţara este încercuită de „Marele Zid“ rusesc şi izolată de restul lumii…
   Fără ornamente stilistice, precis, rece, calculat, violent până la cruzime, cel mai recent roman al nonconformistului Vladimir Sorokin descrie o Rusie proiectată în viitor, dar cu trimiteri caustice inconfundabile la realităţile Rusiei actuale.
   Opricinicii lui Ivan cel Groaznic, acea „poliţie secretă“ a arhanghelilor ţarului creată pentru a-l sluji, continuă să bântuie istoria Rusiei şi să îl servească pe Conducătorul suprem, indiferent de secol. Între 1565 — anul creării opricinei de către ţar — şi 2027 sau chiar 2007, diferenţele par să fie practic inexistente.
   O satiră politică acerbă, o antiutopie ce a dezlănţuit dezbateri şi polemici aprinse în cercurile literare şi politice din Rusia, dar şi în presa occidentală.
   „Noi trăim într-o societate construită de Ivan cel Groaznic“, declară Sorokin într-un interviu, „iar cartea aceasta vorbeşte, fireşte, despre contemporaneitate şi despre Moscova ca stat în stat“.

   Media

   Acțiunea din Ziua opricinicului are loc în Rusia anului 2028, iar toatã povestea se desfãșoarã de-a lungul unei singure zile, motiv pentru care unii critici au comparat cartea cu O zi din viața lui Ivan Denisovici, de Alexandr Soljeniþîn. Doar cã, spre deosebire de Soljenițîn, Vladimir Sorokin (n. 1955) mizeazã pe satirã și parodie, iar romanul se citește aproape ca un fel de poem distopic, intens și foarte violent.

   Mai multe detalii gasiti aici

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.