Pachetul conține 10 măști. Masca este de tip dreptunghiular, flexibilă, cu trei pliuri longitudinale.
Este prevăzută cu benzi elastice în buclă pentru fixarea după urechi și cu fir încastrat în marginea superioară destinat pentru ajustarea poziției în zona nasului.
Dimensiunile sunt 175 x 95 mm (L x l) – mărime pentru adult.
Textura este delicată, este suficient de moale și plăcută la purtare.
Materialul corpului măștii are o bună elasticitate – rezistă la o elongare de peste 15% și își revine după întindere.
Corpul măștii are o structură tri-laminară fiind fabricat prin îmbinarea ultrasonică a trei straturi diferite de material filtrant:
– primul strat (exterior): material sintetic nețesut, albastru deschis;
– al doilea strat (median): material sintetic contopit, alb;
– al treilea strat (interior – către piele): material sintetic nețesut, alb.
Bretelele elastice: sfoară elastică rotundă, cu grosimea de ~ 3 mm, lungimea de ~180 mm (lungime maximă de alungire ~400 mm). Rezistența la rupere a punctului de conectare a sudurii este de peste 10 N.
Firul nazal nu este vizibil, fiind încastrat în marginea măștii.
APLICAȚII
Transmiterea agenților infecțioși în timpul procedurilor chirurgicale în sălile de operație și în alte spații medicale poate apărea în mai multe moduri. Sursele sunt, de exemplu, nasurile și gurile membrilor echipei chirurgicale. Principala utilizare a măștilor de față medicale este de a proteja pacientul de agenți infecțioși și, în plus, în anumite circumstanțe, pentru a-l proteja pe purtător de stropi de lichide potențial contaminate. Măștile medicale pentru față pot fi, de asemenea, destinate să fie purtate de pacienți și alte persoane pentru a reduce riscul de răspândire a infecțiilor, în special în situații epidemice sau pandemice. Ajută la îmbunătățirea controlului infecțiilor și la prevenirea riscului de contaminare încrucișată.
Măștile de tip II sunt adecvate utilizării de către profesioniștii din domeniul sănătății într-o sală de operație sau în alte spații medicale cu cerințe similare.
Măștile de tip IIR în plus protejează utilizatorii de a fi stropiți cu fluide corporale și totodată previn transmiterea unor fluide de la personalul medical la pacient.
Aplicațiile curente sunt în mediile: mediul spitalicesc, clinici stomatologice, cabinete de cosmetică, de igienă și îngrijire corporală etc.
Măștile faciale de tip I sau II / IIR nu sunt sigure pentru protejarea purtătorului de inhalarea microorganismelor din aer, întrucât nu se fixează etanș pe corp. Pentru acest scop trebuie utilizat un dispozitiv respirator adecvat.