Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Architecture 1982-2007

   Architecture 1982-2007

   1.5 / 10 ( 2 voturi)
   Limba:
   Engleza
   Data publicarii:
   2020
   Editura:
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   128
   ISBN:
   9786069426579
   Dimensiuni: l: 22cm | H: 22cm
   Adaugă în coș
   2864
   38.18lei
   25% reducerei
   Discountul se acordă de la prețul de referință (cel mai mic preț din ultimele 30 de zile).
   Discountul se aplică numai comenzilor online.
   Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat
   Livrare astăzi cu bicicleta.
   Livrare în 24h! (a doua zi)

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Arhitect elvețian de origine română, Nicolas (Mircea) Lupu a obținut diploma în arhitectură și urbanism în 1962 la Institutul de arhitectură “Ion Mincu” din București și în 1976 titlul de Doctor în arhitectură în cadrul aceleiași instituții. Din 1962 a lucrat ca arhitect în diferite institute de proiectare și a desfășurat, în paralel, activități didactice la Institutul de arhitectură “Ion Mincu”. A fost redactor-șef al revistei “Arhitectura” în perioada 1972-1980 și a obținut Medalia de bronz și premiul al III-lea la concursul revistelor de arhitectură organizat de Uniunea Internațională a Arhitecților în cadrul Congresului mondial de la Madrid din 1975. Este autor al unei cărți de referință pentru mediul academic, “Școli naționale în arhitectură”, publicată în 1977, și a numeroase articole publicate în diverse reviste de specialitate.

   Din 1989 și până în 2003 și-a desfășurat activitatea academică în Elveția, la École Polytechnique Fédérale de Lausanne, în calitate de Profesor invitat și Privat docent. A continuat să publice studii și articole, iar în 1992 a ocupat postul de redactor șef al revistei «AS - Architecture Suisse». A fost de asemenea, Profesor invitat al Școlii de arhitectură a Universității din Montreal (1995). În anul 2001, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București i-a conferit titlul de Profesor Honoris Causa.

   Cartea « Architecture 1982-2007 » are ca obiect activitatea desfășurată în Elveția de profesorul Nicolas (Mircea) Lupu și prezintă o selecție de edificii, proiecte și concursuri realizate în perioada mai sus menționată. Alături de traiectoria profesională a arhitectului – constant preocupat de o “sub-temă” de mare actualitate, respectiv aspectul identitar al operelor de arhitectură – volumul aduce în prim-plan contextul evolutiv al arhitecturii elvețiene, cu caracteristicile sale proprii într-un moment “cheie” al schimbărilor de paradigmă în arhitectura mondială: anii ‘80 și începutul secolului 21.

   Cartea se adresează arhitecților și studenților arhitecți, celor interesați de cunoașterea și recuperarea valorilor naționale din domeniul arhitecturii, publicului interesat de variatele aspecte ale culturii și practicii arhitecturale în spațiul elvețian.

   Pentru cei care îl cunosc sau au păstrat legătura de-a lungul anilor cu profesorul Lupu, pentru cei care l-au avut profesor, această carte este prilejul de a descoperi alte aspecte ale activității sale care, la nivel național nu au beneficiat încă de vizibilitatea necesară.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.