Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      Istoria si arta ceaiului

      Istoria si arta ceaiului

      3.7 / 10 ( 24 votes)
      Cover Illustrator:
      Cristiana Radu
      Language:
      Romana
      Publishing Date:
      2018
      Cover Type:
      Paperback
      Page Count:
      248
      Collection:
      Translator:
      ISBN:
      9786068977225
      Dimensions: l: 13.5cm | H: 21cm
      Add to cart
      4990
      Next Day Delivery! In stock
      Today by bike delivery
      Next Day Delivery!

      Price applicable only to online purchases!
      Free Gift Wrapping!
      Free shipping over 150 RON
      You can return it in 14 days
      You got questions? Contact Us!
      Publisher's Synopsis

      Laura C. Martin a publicat peste douăzeci și cinci de volume din universul peisagisticii, distinse cu nenu­mărate premii. De zeci de ani studiază complexitatea plantelor și participă la emisiuni de televiziune precum Home Matters și Victory Garden. A lucrat ca redactor de specialitate la revistele Atlanta Homes and Lifestyles și Georgia și scrie pentru publicații diverse, de la American Horticulturist și până la Better Homes & Gardens.

      DE LA AMAR LA SUBLIM, ISTORIA OMENIRII ÎNTR-O CEAȘCĂ DE CEAI: GUST ȘI SENZAȚIE, ELIXIR ȘI RĂSFĂȚ, PLĂCERE, ARMONIE, PURITATE ȘI LINIȘTE, FINEȚE ȘI MISTER, SPIONAJ, RĂZBOAIE ȘI DOSARE SECRETE, FILOZOFIE, ARTĂ ȘI CULTURA SUBTILĂ A BUNULUI- GUST

      Verde, negru, alb, roșu, oolong și miere și lapte și frișcă, un pachet de dorințe și așteptări împlinite într-un singur cuvânt – ceai.

      „Dacă ți-e frig, ceaiul o să te încălzească. Dacă te-ai încălzit prea tare, ceaiul o să te răcorească. Dacă ești deprimat, ceaiul o să te înveselească. Dacă ești agitat, ceaiul o să te liniștească.” - WILLIAM GLADSTONE (1809-1898), prim-ministru al Marii Britanii


      CEAIURI NEGRE

      Laptele este o adiție potrivită în cazul unora dintre ceaiurile negre. Luați în considerare notațiile w (cu lapte) sau wo (fără lapte).

      Assam (India). Robust, cu corp plin, folosit în amestecuri, mălțuit (w)
      Ceylon (Sri Lanka). Înviorător, corp ușor spre mediu, dulce (w sau wo)
      Darjeeling, prima cursă (India). Muscat dulce, înviorător (w sau wo)
      Dian Hong (Yunnan, China). Bogat, condimentat, catifelat (wo)
      Keemun (China). Profund, bogat, cu o tușă de fum (wo)
      Kenilworth (Ceylon). Sprinten, tare (w)
      Lapsang Souchong. Afumat, cu corp plin (w sau wo)
      Nilgiri (India). Catifelat, cu corp plin, o tușă de dulceață, amestecuri (wo)
      Sikkim (la nord de Darjeeling). Fructat, dulce (wo)


      CEAIURI VERZI

      Bancha (Japonia). Un ceai bun „de fiecare zi“, culoare aurie-deschisă, ușor dulce, ierbos
      Dragonwell sau Longjing (China, Japo­nia). De foarte bună calitate, răcoritor, sprinten, dulce
      Gunpowder (China, Japonia, Ceylon). Nu­mit astfel din cauză că e rulat sub formă de biluțe; corp puternic, dulce, ierbos
      Genmaicha (Japonia). Amestecat cu orez brun prăjit; gust de floricele de porumb
      Gyokura (Japonia). De foarte bună calitate, culoarea băuturii verde-deschis; dulce, gust de mare
      Hojicha (Japonia). Din frunze prăjite, culoarea băuturii chihlimbarie, gust de alune, corp plin
      Hyson (China). Argilos, corp mediu
      Matcha (Japonia). Ceai ceremonial, prelucrat sub formă de pudră; ușor, dulce
      Sencha (Japonia). Un ceai „de fiecare zi“ plăcut, ușor astringent, ușor dulce


      CEAIURI OOLONG

      Formosa (Taiwan). Catifelat, corp mediu, fructat
      Imperial (Taiwan). De foarte bună calitate, un gust cu ușoară tușă de miere, chihlimbariu, blând
      Ti Kuan-yin sau Iron Goddess of Mercy (Taiwan, China). Blând, bun pentru digestie
      Tung Ting Jade (Taiwan). Catifelat, floral


      CEAIURI ALBE

      Silver Needle sau Yin Zhen (Fujian, China). Ușor, puțin ierbos, exotic și costisitor
      White Peony (China). Ușor, băutură limpede, puțin ierbos


      AMESTECURI

      Majoritatea ceaiurilor disponibile azi pe piață sunt amestecuri din diferite tipuri de ceai provenite din diferite regiuni. De exemplu, „English break­fast“ este alcătuit dintr-o combinație de ceaiuri negre din Nilgiri și din Ceylon. „Irish breakfast“, care e puțin mai tare și are o aromă mai îndrăzneață, e compus din ceaiuri negre din Nilgiri, din China și din Assam.
      Amestecurile de ceaiuri se realizează și apelând la diverși aromatizanți, din categoria fructelor și florilor. „Earl Grey“ este un ceai negru din China aro­mat cu ulei de pergamută. Aroma­tizanții preferați pe piață sunt iasomia, piersica, portocala, lămâia, hibiscusul, pergamuta, scorțișoara, vanilia și migdalele.

      Reviews and comments

      Nota

      de |

      There are no reviews yet for this product.
      Add a review
      You need to authenticate in order to add a review.