Products
Products
  • Total RON Comandă
   x
   Your cart is empty.
   Comandă
   Mica tara

   Mica tara

   10.0 / 10 ( 1 votes)
   Language:
   Romana
   Publishing Date:
   2017
   Publisher:
   Cover Type:
   Paperback
   Page Count:
   176
   Translator:
   ISBN:
   9786069780732
   Dimensions: l: 13cm | H: 20cm
   Unavailable
   Unavailable online

   Price applicable only to online purchases!
   Free Gift Wrapping!
   Free shipping over 150 RON
   You can return it in 14 days
   You got questions? Contact Us!
   Publisher's Synopsis

   Roman distins cu Prix Goncourt des lycéens 2016

   Bestseller absolut în Franța şi distins cu nenumărate premii, Mica țară este o poveste zguduitoare, pe fundalul genocidului din Rwanda şi al războiului civil din Burundi, despre inocența copilăriei strivite de valurile brutale ale istoriei.

   În 1992, Gabriel, în vârstă de zece ani, trăieşte o copilărie idilică în Bujumbura, capitala micii țări africane Burundi, împreună cu tatăl său francez, mama rwandeză şi cu sora lui mai mică. Din nefericire, lumea sa se prăbuşeşte doi ani mai târziu, odată cu genocidul din aprilie–iulie 1994, când în Rwanda populația tutsi este masacrată. În urma acestei tragedii, mama lui Gabriel îşi pierde mințile şi viețile tuturor se vor schimba radical. Gabriel şi sora lui vor pleca în Franța cu un elicopter trimis ca să-i salveze.
   După douăzeci de ani însă, Gabriel se va întoarce în Burundi, încercând să regăsească o lume pe care o crezuse pierdută pentru totdeauna.

   Mica țară oferă o viziune despre lume care nu este politică, ci poetică, încercând să surprindă toată frumusețea şi oroarea vieții. Le Figaro
   Abia mai târziu mi-am dat seama că Burundi este o țară săracă. În copilărie, nu realizam sărăcia din jur, aşa că a fost important să vorbesc despre asta în roman. Băiețelul care trăia în acea țară era protejat de o cu totul altă lume, o lume a cărților lui. O lume care s-a năruit. Gaël Faye

   Reviews and comments

   Nota

   de |

   There are no reviews yet for this product.
   Add a review
   You need to authenticate in order to add a review.