Știai că afinele te pot ajuta să controlezi efectele negative ale traumei? Ori că salamul poate provoca depresie? Sau că un aport crescut de vitamina D poate fi util în tratamentul anxietății?
Când vine vorba despre dietă, cei mai mulți dintre noi suntem preocupați de slăbit, de exerciții fizice, de sănătatea inimii și de longevitate. Dar ceea ce mâncăm are efecte nu doar asupra corpului nostru, ci și asupra creierului. Iar studiile recente au demonstrat că dieta poate avea un efect profund asupra tulburărilor mintale, de la ADHD la depresie, anxietate, tulburări de somn, tulburare obsesiv-compulsivă, demență și multe altele.
În The Food Mood Connection, dr. Uma Naidoo se bazează pe cercetări de ultimă oră pentru a explica numeroasele moduri în care contribuie mâncarea la sănătatea noastră mintală, demonstrând modul în care o dietă echilibrată poate fi utilă în tratarea și prevenirea unor diferite probleme psihologice și cognitive.
Plină de informații științifice fascinante, recomandări nutriționale ușor de respectat și 40 de rețete delicioase și sănătoase pentru creier, The Food Mood Connection este ghidul esențial pentru optimizarea sănătății tale mintale prin alimentație.
Uma Naidoo este doctor în științe medicale, psihiatru certificat (Harvard Medical School), chef profesionist (Cambridge School of Culinary Arts) și specialist în nutriție (Cornell University).
În prezent este director al secției Nutritional and Lifestyle Psychiatry de la Massachusetts General Hospital (MGH), unde face recomandări de intervenții nutriționale pentru pacienții cu afecţiuni psihice sau de altă natură medicală, și are un cabinet particular în Newton, Massachusetts.
Este și profesor la Cambridge School of Culinary Arts. Scrie pentru Harvard Health și Psychology Today și tocmai a terminat de filmat o serie de lecții video de gătit pentru MGH Academy, centrate pe psihiatria nutrițională prin folosirea de tehnici culinare.