Products
Products
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Un secol de poezie romana scrisa de femei. Volumul II (1945-1989)

   Un secol de poezie romana scrisa de femei. Volumul II (1945-1989)

   6.2 / 10 ( 6 votes)
   Limba:
   Romana
   Data Publicarii:
   2021
   Editura:
   Tip Coperta:
   Paperback
   Nr Pag:
   285
   Volum Din Serie:
   2
   ISBN:
   9789975864664
   Dimensions: l: 13cm | H: 20cm
   Unavailable
   Indisponibil
   Price applicable only to online purchases!
   Free Gift Wrapping!
   Free shipping over 150 RON
   You can return it in 15 days
   You got questions? Contact Us!
   Publisher's Synopsis

   „Primul volum al acestui proiect de cartografiere și recuperare în tot ce are mai reprezentativ poezia scrisă de femei în limba română a încercat să acopere o mare parte din ceea ce s-a scris relevant și decisiv de la debutul în forță al Simonei Popescu până la postările pe blogul de poezie literepentruvipereblog.wordpress.com al lui Bety Pisică.

   Am încercat o revizuire a poeziei din anii ’90 până la noi, selectând din poete care au transformat discursul poetic în ultimele trei decenii, care și-au câștigat notorietatea și recunoașterea fie prin cronicile primite, fie prin premii literare, fie prin impactul direct sau indirect pe care l-au avut în întreg câmpul literar sau în cadrul plutonului în care s-au afirmat. Nu întâmplător, liberă de cenzura și de limitările deceniilor antedecembriste, această poezie este una explozivă și detabuizantă. Se va vedea foarte limpede mai ales în contribuțiile poetelor douămiiste, unde acest tip de expresie ia o formă viscerală, acutizată, dar procesul avea deja o istorie.

   Următorul volum va include atât zeițe binecunoscute ale literaturii, precum Angela Marinescu, Nora Iuga, Ileana Mălăncioiu, Mariana Marin, cât și multe nume uitate în mod nedrept de către istorie, pe care vrem să le readucem în atenția cititorilor.” (Alina Purcaru, Paula Erizanu)

   Reviews and comments

   Nota

   de |

   There are no reviews yet for this product.
   Add a review
   You need to authenticate in order to add a review.