Note de degustare | Roșu viu și intens cu nuanțe vișinii. Aromatic, oferă nuanțe de fruct roșu de padure și mirodenii picante. Gustativ, ne întampină un vin vibrant, viu și interesant cu nuanțe de zmeură coaptă, cireșe și piper alb macinat. Alături de acestea regăsim taninuri fine și bine integrate. Un vin expresiv și persistent.
Asociere culinara | Un vin creat pentru a fi asociat cu mancaruri rafinate si complexe care va fi pus in valoare langa acele mancaruri care necesita o preparare mai indelungata la cuptor. Se mai poate asocia cu carne rosie (vita, vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) la tava, bucate Mediteraneene - moussaka, mezeluri fine, gratar, miel sau pastrama de oaie, branzeturi mature.
temperatura de servire | 16 - 18 grade Celsius.
NOTA OENOLOGULUI: Un vin ce place acum, dar cu un potențial foarte bun de învechire la sticlă. Merită evaluat peste 5-7 ani de păstrare!