Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Alexandru N. Stermin

      Alexandru N. Stermin este în primul rând un îndrăgostit de natură și, în aceeași măsură probabil, un explorator asumat. Norocul lui că este biolog. Norocul nostru este că Alexandru N. Stermin s-a apucat să împărtășească cu noi în scris aventurile sale. În plus față de licența în biologie, are și o licență în teologie, un masterat în filosofie și un program de formare în psihoterapie pozitivă absolvit. Toate acestea, asezonate cu expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, au dat naștere unor volume publicate la editura Humanitas, mult apreciate de public și devenite între timp bestselleruri: Călătorie în jurul omului (2021) și Căzuți din Junglă (2022). Debutul editorial a avut loc în 2017, la Presa Universitară Clujeană, cu Jurnalul unui ornitolog.
      Fost bursier la Universitatea din Greifswald și la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro, în prezent Alexandru N. Stermin predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș‑Bolyai din Cluj cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, neurobiologie și evoluția creierului, etologie, bioetică și ecologie umană. Mai scrie articole în revistele Sinteza și National Geographic. În 2021 a primit Premiul de Excelență din partea Universității Babeș‑Bolyai pentru implicarea culturală și deschiderea spre comunitate.

      În săptămâna 13 - 19 ianuarie, vă invităm înapoi în junglă alături de Alexandru N. Stermin, invitatul săptămânii în Raftul autorilor români pe carturesti.ro, ocazie cu care titlurile sale au 20% reducere, în limita stocului disponibil.

      Alexandru N. Stermin