Sărbătorim 24 de ani împreună și ai codul CARTU24 pentru -20% la toată oferta în stoc 24h
Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București, scriitoarea Alina Purcaru (n. 1982) publică constant cronici de carte și articole în revistele Observator cultural, Dilema veche, Dilemateca, Noua literatură, Suplimentul de cultură sau pe blogul personal. De anul acesta, face parte din boardul de selecție al Burselor de creație și rezidențelor literare Cărturești, program aflat la cea de-a doua ediție.
Debutează în poezie cu volumul rezistență (Cartea Românească, 2016), este coautoare a romanului colectiv Rubik (Polirom, 2008) și coordonatoare a mai multor volume colective: Povești cu scriitoare și copii (Polirom, 2014) și 10.000 de semne/Otros 10.000 caracteros (antologie bilingvă româno-spaniolă de proză românească, Editura ICR, 2017). Este prezentă cu poezii și eseuri în reviste literare și în două volume colective: Cum citesc bărbații cărțile femeilor (coord. Lia Faur și Șerban Axinte, Polirom, 2017) și Tu, înainte de toate. O antologie a poeziei contemporane de dragoste (coord. Cosmin Perța, Editura Paralela 45, 2018). În 2021 apare cel de-al doilea volum al antologiei Un secol de poezie română scrisă de femei, pe care îl coordonează alături de Paula Erizanu la editura Cartier. Tot la Cartier publică și două cărți pentru copii, ilustrate de Mihaela Paraschivu: Catrina și marele Domn Somn (2017) și Un unicorn in muzeul de oase (2019).
Între 17 și 23 septembrie, Alina Purcaru este invitata săptămânii în Raftul autorilor români, ocazie cu care vă invităm să recitiți volumele scrise sau coordonate de ea. Pe blogul Cărturești, o puteți găsi în dialog cu Andra Rotaru, cu ocazia publicării volumului de poezii Indigo (Tracus Arte, 2019). #cititoripentruscriitori