Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Anca Vieru

      Anca Vieru a avut o perioadă foarte aglomerată în ultima vreme: la începutul lunii octombrie 2022, a fost nominalizată la Premiile Sofia Nădejde pentru volumul de proză scurtă Fără poză de profil, publicat la Polirom anul acesta, iar apoi a fost invitată la Iași, la FILIT, la o întâlnire cu liceenii de la Colegiul Economic Administrativ din oraș, tot în octombrie. În săptămâna 28 octombrie - 3 noiembrie este invitată în Raftul autorilor români pe carturesti.ro.
      Autoarea este absolventă de politehnică și are un masterat în comunicare. Cu poezie publicată doar online, pe blogul personal, de pildă, Anca Vieru are texte scurte publicate în volumele colective Moș Crăciun & co. (Art, 2013) și Ficțiuni reale (Humanitas, 2013), dar și în revistele iocan și Familia. În 2015 îi apare la Polirom volumul de proză scurtă Felii de lămâie, nominalizat la premiile revistei Observator cultural și reeditat în 2018 în colecția Top10+. În 2016, participă la Festivalul internațional de literatură LOFEST – Orașul și literatura, organizat la București. Tot la Polirom îi apare romanul Spulberatic în 2018, iar în 2022, volumul de proză scurtă Fără poză de profil.
      Așadar, fie că aveți sau nu poze de profil, sunteți invitați în universul literar al Ancăi Vieru, una dintre cele mai active autoare în ultima vreme în peisajul din ce în ce mai efervescent al scriitorilor români contemporani.

      Anca Vieru