Products
Products
    • Total RON Comandă
      x
      Your cart is empty.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Augustin Cupșa

      Format ca psihiatru, perspectivă din care a și profesat o vreme la București, dar și la Paris, Augustin Cupşa (n. 1980) este în prezent scriitor și scenarist. Ca scenarist, colaborează cu televiziuni și case de producție independente, este nominalizat la diverse premii, dar și câștigător, de pildă al premiului HBO pentru scenariu de scurtmetraj pentru Trenul către Bucureşti pleacă de la linia 3.


      A debutat ca prozator în 2006 cu Perforatorii, în urma câștigării concursurilor pentru manuscrise organizate de USR și Cartea Românească. Ulterior, pentru acest roman primește Premiul de excelență pentru debut în literatură al UNPR și USR, Premiul Petre Pandrea și premiul anual al revistei Ramuri. Urmează în 2009 un volum de proză scurtă, Profesorul Bumb și macii suedezi, la Cartea Românească și, în 2013, un nou volum de proză scurtă, Marile bucurii și marile tristeți (Editura Trei, reeditat la Humanitas în 2021). Al doilea roman al său, Așa să crească iarba pe noi, publicat în 2017 la Humanitas, a fost nominalizat la premiul Clubului de Lectură „Nepotul lu’ Thoreau“, premiul PEN România și premiul EUPL. În 2022, tot la Humanitas, îi apare un nou volum de proză scurtă, Străinătate. Prozele sale scurte au fost incluse în antologii și traduse în germană, slovenă, suedeză, franceză sau turcă.


      Ca scriitor, Augustin Cupșa a fost caracterizat de Nora Iuga ca revelația literaturii noastre actuale tocmai pentru că nu face nimic să fie actual, el s-a născut european: livresc, fantast, țicnit – râsul lui sună lugubru în nopțile noastre.
      În perioada 26 mai - 1 iunie, Augustin Cupșa este invitat în Raftul autorilor români, iar titlurile în stoc ale autorului au 20% reducere pe carturesti.ro în perioada campaniei.

      Augustin Cupșa