Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Ioana Nicolaie

      Ioana Nicolaie nu a devenit zână, nici astronaut, așa cum și-ar fi dorit în copilărie (cum aflăm dintr-un interviu publicat recent pe life.ro), însă poartă în continuare cu ea lumea transilvană în care s-a născut, plină de mistere, și întreprinde numeroase călătorii literare pe bază de imaginație, călătorii de care, din fericire, ne putem bucura cu toții. Cu volume nominalizate la premii naționale și internaționale și traduse în bulgară, sârbă, suedeză și germană, universul literar al Ioanei Nicolaie pleacă de la poezie, cu volumul de debut, apărut în 2000, Poză retușată. Trece apoi prin roman (printre care Pelinul negru, 2017, și Cartea Reghinei, 2019, apariții Humanitas) și cărți pentru copii publicate la Arthur – Aventurile lui Arik, Arik și mercenarii Ferbonia, Spionul Kme, Vertijia sau la Cartier Călătoria lui Medilo. Romanul Cartea Reghinei a fost distins cu Premiul Radio România Cultural, Premiul Național de Proză Iași, Premiul Observator Cultural Lyceum și Premiul Agenția de Carte.

      Cu multe povești din copilărie transpuse în propria literatură, Ioana Nicolaie tocmai a scos din cuptorul editurii Humanitas o apariție aflată în acest moment la precomandă, romanul Tot înainte, despre copilăria trăită în perioada comunistă.

      Vă invităm în lumea Ioanei Nicolaie, invitata săptămânii 12 – 18 martie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. Titlurile sale în stoc pe carturesti.ro au până la 20% reducere exclusiv în perioada menționată.

      Ioana Nicolaie