Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   ×

   Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 2 iunie, ora 16 și până luni, 5 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 6 iunie.

   Nora Iuga

   „Născută pe 4 şi 4 e un scaun”, cum stă scris pe blogul ei (început la 79 de ani!), Nora Iuga tocmai a împlinit 90 de ani pe 4 ianuarie 2021. Poetă, prozatoare şi traducătoare de o efervescenţă contagioasă şi, fără îndoială, sursă de inspiraţie pentru multe generaţii de scriitori, Nora Iuga a debutat în 1965 în Gazeta literară, după ce i-a avut ca profesori la secţia de Germanistică a Facultăţii de Filologie din Bucureşti pe Tudor Vianu şi George Călinescu. După 5 ani de la debut, în 1970, va primi interdicţie de publicare în România vreme de 8 ani.

   Între timp, cu zeci de volume de poezie şi proză publicate la activ, dintre care cele mai recente sunt cărţile de poezie din 2020 apărute la Casa de pariuri literare, şi o pagină de Facebook extrem de activă, Nora Iuga este şi autoare a nenumărate traduceri din germană și suedeză, din August Strindberg, E.T.A Hoffmann, Friedrich Nietzsche, Knut Hamsun, Elfriede Jelinek, Herta Müller, Günter Grass sau Aglaja Veterany, printre alţii. Pentru activitatea sa de răspândire a culturii germane în lume, Nora Iuga a primit în 2007 Premiul Friedrich-Gundolf, oferit de către Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung. Multipremiată şi în România atât pentru proză şi poezie, cât şi pentru traduceri, scriitoarea primeşte în 2017 Ordinul Național „Pentru Merit”, în grad de Comandor, „în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră pusă în slujba promovării limbii și culturii literare românești [...]”.

   Deschidem din nou universul literar al Norei Iuga, invitată cu drag în săptămâna 8-14 ianuarie pe carturesti.ro, ocazie cu care îi urăm La mulţi ani!

   Nora Iuga

   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.