Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Vasile Ernu

      Născut în URSS, mai precis la Odesa, în Ucraina, Vasile Ernu este scriitor, eseist şi publicist. Cu studii de filosofie la Iași și apoi la Cluj, redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff, redactor asociat al revistei Idea artă+societate, om declarat de stânga, invitatul săptămânii pe carturesti.ro este unul dintre fondatorii și coordonatorii platformei CriticAtac, cu nenumărate texte de opinie publicate în ziare, reviste și platforme literare și politice.

      În 2016, Vasile Ernu debutează la Polirom cu volumul devenit bestseller Născut în URSS (reeditat în 2020), volum recompensat cu premii pentru Debut de Uniunea Scriitorilor din România și de România literară. Între timp, cartea a fost tradusă în rusă, bulgară, spaniolă, bulgară, italiană, japoneză ș.a. Volumul Ultimii eretici ai Imperiului (Polirom, 2009) primește premiul Tiuk! și este nominalizat la Premiul pentru Eseu al revistei Observator cultural. Toate volumele Micii trilogii a marginalilor au fost nominalizate sau premiate la categoriile Eseistică / Publicistică sau Memorialistică pe măsură ce au fost publicate: Sectanții (Polirom 2015, 2017, 2020) este distins cu Premiul Matei Brâncoveanu pentru Literatură în 2015 și nominalizat la premiul pentru Memorialistică al revistei Observator cultural în 2016; volumul Bandiții (Polirom, 2016, 2017, 2021) primeşte premiul pentru Eseistică / Publicistică al revistei Observator cultural în 2017, în vreme ce Izgoniții (Polirom, 2019) este distins cu premiul pentru Eseu / Publicistică / Memorialistică al AgențieideCarte.ro în 2020 și nominalizat la premiul pentru Eseu/Memorialistică al revistei Observator cultural. Cea mai recentă apariţie - Sălbaticii copii dingo (Polirom, 2021) - este ilustrată de Roman Tolici.

      Vă invităm în universul unui „om de stânga”, cum se recomandă Vasile Ernu, invitat în Raftul autorilor români în perioada 12-18 februarie. Toate titlurile sale în stoc au 10% reducere în perioada menţionată. Campanie valabilă exclusiv pe carturesti.ro, în limita stocului disponibil.

      Vasile Ernu