carti de dragoste feature

Top 30+ cărți de dragoste bune și romane celebre despre iubire

Un sentiment enigmatic, iubirea, secol după secol, a dat bătăi de cap scriitorilor ce au căutat să închege armonia și contradicțiile ei în romane de dragoste. Acele povești care ne însoțesc la tot pasul și la care ne întoarcem fascinați și adesea întrebători: oare dragostea se întâmplă la fel ca în cărți, oare suntem cu toții capabili de o poveste de iubire la fel de complicată și de intensă?

Cert e că dragostea se întâmplă în milioane de feluri și că fiecare poveste de iubire surprinde crâmpeie pe care le găsim în viețile noastre. Iar cărțile de dragoste pe care vi le recomandăm sunt o pledoarie pentru nevoia de a înțelege și explora acest mister al umanității, pentru că, mai mult decât oricine, literatura a fost și va fi martora atâtor povești de iubire.  

De la cărți celebre care au trecut testul timpului până la unele recent sosite pe rafturile noastre, ți-am pregătit o listă de cărți de dragoste clasice și contemporane, care explorează iubirea sub toate formele ei, cu toată frumusețea, nebunia și suferința.

Romane de dragoste clasice

1. Pe aripile vântului de Margaret Mitchell

Editura Litera, 2019, traducere de Mary Polihroniade-Lăzărescu

carte de dragoste
Poți comanda cartea aici.

În fascinantul univers al acestei cărți de dragoste descoperim relații încâlcite de familie, suferință, iubire, trădare, curaj și multă frumusețe. Circumstanțele sunt cele care îi apropie, dar și cele care îi despart pe protagoniști, povestea lor fiind la fel de actuală acum ca și cu secole în urmă: doi oameni dârzi, neînduplecați, care nu suportă să fie despărțiți, dar totodată nu îndură nici să fie împreună.  

Pe aripile vântului, distinsă cu premiul Pulitzer, spune o poveste de dragoste copleșitoare, care a cucerit milioane de cititori în întreaga lume și care a adus-o în inimile noastre pe încăpățânata și fermecătoarea Scarlet O’Hara (e drept că aproape nu o mai putem desprinde de Vivien Leigh). Cu o poveste sortită nenorocului și un triunghi amoros încurcat între Scarlet O’Hara, Rhett Butler și Ashley Wilkes, Pe aripile vântului este una dintre cele mai frumoase cărți de dragoste din toate timpurile.

2. La răscruce de vânturi de Emily Brontë

Editura RAO, 2018, traducere de Rogojan Alina-Lorelay

cele mai frumoase povesti de dragoste

Poți comanda cartea aici.

E adevărat că dragostea învinge tot? Că e tot ce ai nevoie? Poate fi dragostea distructivă, manipulatoare și te poate împinge la gesturi extreme? Catherine Earnshaw și Heathcliff iubesc intens, aproape demonic, iar emoțiile lor violente, nimicitoare chiar, au făcut din unicul roman a lui Emily Bronte o lectură care continuă să farmece generații de cititori.

Prin superbul roman de dragoste gotic La răscruce de vânturi, Emily Brontë construiește o poveste de iubire pe cât de profundă, pe atât de întunecată. Cartea este o aventură în obscuritate, iar Emily Brontë ne arată că a fi îndrăgostit nebunește poate însemna uneori chiar asta – ca dragostea să te aducă în pragul nebuniei.

3. Mândrie și prejudecată de Jane Austen

Editura RAO, 2017, traducere de Graal Soft

carte de dragoste clasica
Poți comanda cartea aici.

Vor reuși Elizabeth și domnul Darcy să treacă peste ce îi face diferiți pentru a fi împreună?  Milioane de cititori au parcurs nerăbdători paginile acestui roman în căutarea răspunsului. O poveste care scoate la lumină iubirea care te face un om mai bun, care te ajută să crești și care îți zdruncină convingerile. Fiecare conversație, fiecare ironie mai dulce sau mai înțepătoare, fiecare flirt mai fățiș sau mai voalat înseamnă un pas înainte pe drumul înțelegerii reciproce.

Deși iubirea este tema principală a cărții, Jane Austen reușește să creeze mai mult decât o simplă carte de dragoste. Mândrie și prejudecată este un roman care contestă status-quo-ul abordând teme absolut revoluționare pentru timpurile în care trăia, de la feminism la diferențele dintre clase.

4. Femeia la treizeci de ani de Honoré de Balzac

Editura Polirom, 2012, traducere de H. Grămescu

Poți comanda cartea aici.

Femeia la treizeci de ani urmărește destinul unei frumoase doamne din înalta societate franceză din secolul al XIX-lea. Julie d’Aiglemont visează la o dragoste ideală, însă nu are și norocul de a o trăi, iar viața ei devine un amalgam de pasiune, eșec și decizii distructive.

Prin acest roman de dragoste, Balzac nu urmărește idealismul romantic. Dimpotrivă, oferă cititorilor o poveste care descrie fără ascunzișuri cruntele realități ale vieții. O poveste tristă și emoționantă, care ne amintește că viața noastră este suma propriilor decizii.

5. Lolita de Vladimir Nabokov

Editura Polirom, 2013, traducere de Horia Florian-Popescu

Poți comanda cartea aici.

Abordând un subiect controversat, romanul ne face să pătrundem în zonele tulburi ale ființei, acolo unde obsesia și smerenia se întâlnesc, acolo unde frumusețea ia nenumărate forme și unde dragostea trece dincolo de judecată. O poveste de iubire ce transcende timpuri, transcende rațiunea, moralitatea, reciprocitatea. Humbert este un maniac, un artist, un nebun, iar viața lui devine întru totul definită de Lolita.  

Lolita e un roman care a fermecat milioane de cititori, o poveste de dragoste neconvențională, una care a revoltat și contrariat realitatea epocii în care a apărut, dar care a îmbogățit infinit realitatea de sine stătătoare a literaturii, acolo unde căutarea și îndoiala sunt singurele norme.  

6. Bel Ami de Guy de Maupassant

Editura Art, 2011, traducere de Garabet Ibrăileanu

Poți comanda cartea aici.

Prin această carte clasică care marchează apogeul carierei sale literare, Guy de Maupassant descrie, cu ironie, dar fără tendințe moralizatoare, viața lui George Duroy – un tânăr oportunist ademenit de ispita statutului social, a puterii și a banilor. O poveste nebună, surprinzătoare, în care dorința de ascensiune socială a protagonistului se împletește cu viețile mai multor femei.

Unul dintre cele mai citite romane franceze din toate timpurile, Bel Ami este mai mult decât o carte de dragoste, este deopotrivă o analiză a moravurilor și o satiră a umanității.

Cupluri celebre din cărți de dragoste

7. Jane Eyre de Charlotte Brontë

Editura Litera, 2016, traducere de Paul B. Marian, D. Mazilu

Poți comanda cartea aici.

Jane Eyre este o poveste zguduitoare și emoționantă, a cărei eroină este un adevărat model de putere și determinare. Povestea dintre Jane și Mr. Rochester este despre a iubi și a fi iubit indiferent de înfățișare sau vârstă.

Pe lângă povestea de dragoste, romanul abordează teme îndrăznețe, precum diferențele de clasă socială, sexualitatea și religia în Anglia victoriană, și se numără astfel printre cele mai bune cărți de dragoste din literatura engleză, pe care merită să le citești măcar o dată în viață.

8. Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald

Editura Humanitas Fiction, 2018, traducere de Mircea Ivănescu

Poți comanda cartea aici.

Marele Gatsby spune o poveste tragică, plină de pasiune și dramă, fiind în același timp o radiografie a societății americane în Epoca Jazzului. Romanul are în centru povestea de dragoste dintre Jay Gatsby și Daisy Buchanan, pe fundalul anilor 1920, o perioadă răsunătoare, încununată de petreceri grandioase, șampanie, muzică și opulență.   

Marele Gatsby este povestea unei iubiri devoratoare împletită cu dorința ascensiunii sociale și urmările îmbogățirii peste noapte.

9. Anna Karenina de Lev Tolstoi

Editura Litera, 2020, traducere de Anca Irina Ionescu

Poți comanda cartea aici.

Anna Karenina, gravitează în jurul fermecătoarei Anna, prinsă între normele sociale care cer să-i rămână fidelă soțului ei, Karenin, și dorința mistuitoare de a fi cu un alt bărbat, chipeșul conte Vronski. Contrastul dintre cupluri oferă cititorului șansa de a pătrunde în lumea intimă, ascunsă a personajelor, în mijlocul dorințelor, tulburării și neîmplinirilor lor.

Anna Karenina este un personaj tragic, pasional, aflat în căutarea adevărului și sensului, într-o luptă continuă cu sine și cu lumea din jur, trăind o poveste de dragoste care nu menajează cititorul.

10. Dragostea în vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez

Editura RAO, 2014, traducere de Sarmiza Leahu

Poți comanda cartea aici.

Florentino Ariza și Fermina Daza au trăit în tinerețe o poveste de dragoste pătimașă, el jurând că o va iubi pentru totdeauna și că o va aștepta, indiferent cât ar dura. Și și-a ținut promisiunea – nici cele 662 de relații amoroase pe care le-a avut nu i-au zdruncinat dragostea aprinsă pentru Fermina.

Dragoste în vremea holerei este o carte care are ceva pentru fiecare cititor, de la romanticii incurabili care cred ca dragostea e mai puternică decât orice obstacol la cinicii care găsesc obsesia protagonistului drept o șaradă fără fond. Această frumoasă carte de dragoste oferă o perspectivă inedită asupra sentimentelor, aventurilor și căsniciei.

11. Maitreyi de Mircea Eliade

Editura Cartex, 2016

Poți comanda cartea aici.

În Maitreyi, Mircea Eliade ne dezvăluie o Indie a contrastelor, a iubirii și a dăruirii totale – locul unde o poveste de dragoste interzisă, aproape shakespeariană, poate prinde viață. Maitreyi este o carte de dragoste plină de patimă și emoție, dar și una a dezvăluirii. Fiecare pagină te aduce mai aproape de tărâmurile exotice ale Indiei, de subtilitățile culturii sale și de unicitatea tradițiilor religioase hinduse.

Descoperă mai multe cupluri celebre din literatură.

Cărți de dragoste contemporane

12. Luni de fiere de Pascal Bruckner

Editura Trei, 2019, traducere de Tristana Ir

Poți comanda cartea aici.

Didier și Beatrice sunt doi tineri profesori, care formează un cuplu banal aflat într-o călătorie  spre Orient. Pe vasul de croazieră care îi duce spre continentul mult visat, îi întâlnesc pe Franz, un bărbat invalid, și pe mai tânăra și frumoasa lui soție, Rebecca. Franz îl atrage pe Didier în povestea lor de iubire, care deși începe cu o dragoste romantică, se transformă într-o relație toxică, aproape sadomasochistă.

Luni de fiere este o carte care se învârte în jurul extremelor, care ne arată cât de fragilă este granița dintre dragostea înflăcărată și ura distructivă. Pentru cititorii care îndrăznesc să privească dragostea cu tot veninul și chinul ei, acest roman controversat de iubire este o lectură încântătoare.  

13. Iubita mea, Sputnik de Haruki Murakami

Editura Polirom, 2014, traducere de Andreea Sion

Poți comanda cartea aici.

Iubita mea, Sputnik este deopotrivă carte de dragoste și un roman detectivist, izvorând din dorința lui Murakami de a povesti despre lucrurile anormale care li se întâmplă oamenilor normali. Este o poveste obsedant de frumoasă despre dragoste și pierdere și despre cum se reflectă ele asupra fiecărui individ.

Prin felul în care este scrisă această carte, vei trăi alături de protagoniști toate experiențele, bucuriile, așteptările și suferințele lor. Murakami te face părtaș la triunghiul amoros dintre Sumire, Miu și K. și te îndeamnă să meditezi asupra dorului.

14. Mătușa Julia și condeierul de Mario Vargas Llosa

Editura Humanitas Fiction, 2017, traducere de Coman Lupu

Poți comanda cartea aici.

Povestea e una destul de neobișnuită – un condeier, Marito, un alter ego al autorului dacă acceptăm să mergem pe pista autobiografică, îndrăgostit la optsprezece ani de mătușa cu mult mai în vârstă decât el. De aici complicațiile sociale și morale, dar și intensitatea poveștii de dragoste, toate necunoscutele și contrastele, farmecul iubirii adolescentine.

Mătușa Julia și condeierul, o carte de dragoste incomodă, senzuală, cu toate încurcăturile amorului și narațiunii specifice literaturii sud-americane și lui Llosa însuși. Acțiunea romanului se petrece în Peru, prilej încă o dată pentru Llosa să introducă detalii ale vieții sociale și politice, tensiuni etnice. Nu lipsesc nici umorul și ironia, care fac din roman o poveste de dragoste încântătoare.

15. Iubiri caraghioase de Milan Kundera

Editura Humanitas Fiction, 2020, traducere de Jean Grosu

Poți comanda cartea aici.

Iubiri caraghioase îmbină 7 povești concentrate în jurul aceleiași teme – dragostea. Fiecare poveste este un studiu asupra relațiilor dintre oameni și a complexităților care însoțesc orice legătură emoțională. Protagoniștii sunt dintre cei mai diferiți, de la tineri, la oameni în vârstă și cupluri divorțate care reflectează asupra posibilităților ratate și speră la o nouă șansă.

Printre cele mai frumoase cărți de dragoste contemporane, Iubiri caraghioase te va cuceri cu povești de dragoste bine conturate, cu întrebări și lecții despre erotism, cu cinism și umor.

16. O căsnicie americană de Tayari Jones

Editura Polirom, 2019, traducere de Iulia Anania

Poți comanda cartea aici.

O căsnicie americană scoate la lumină aspectele mai puțin armonioase ale căsniciei, precum infidelitatea, rivalitatea între parteneri, lipsa comunicării; iar când acestea se întâlnesc, căsnicia riscă să se destrame. Cei 5 ani petrecuți pe nedrept în spatele gratiilor au zdruncinat și mai mult relația dintre soți. Jones reușește să exploreze ambele perspective, atât ale condamnatului, cât și ale partenerei acestuia, fără să te pună în poziția de a judeca.

O căsnicie americană este o carte de dragoste contemporană pe cât de frumoasă, pe atât de complexă și sfâșietoare, dar și o analiză profundă a sistemului judiciar din Statele Unite și a consecințelor care izvorăsc din lipsurile acestui sistem.

Cărți de dragoste pentru adolescenți

17. Totul se termină cu noi de Colleen Hoover

Editura Epica, 2018, traducere de Cristina Buzoianu

Poți comanda cartea aici.

Un cuplu aparent obișnuit – ea proprietara unei florării, el, chirurg – se află în mijlocul unei drame care poate frânge spirite. O poveste despre suferința de pe urma abuzului, dar și puterea extraordinară a supraviețuitorilor, scoțând totodată în evidență conflictele majore ce pot apărea într-o relație, și care nu pot fi trecute cu vederea.

Totul se termină cu noi este o carte de dragoste contemporană care te inspiră și te face să trăiești alături de eroina romanului toate spaimele și durerea ei.

18. Eleanor & Park de Rainbow Rowell

Editura Young Art, 2019, traducere de Florentina Hojbotă

Poți comanda cartea aici.

Muzica și cărțile de benzi desenate sunt cele care îi aduc împreună pe Eleanor și Park, doi tineri care întâmpină dificultăți în a se integra în societate. Frumoasa lor poveste de dragoste începe din momentul în care Eleanor se așază lângă el în autobuzul către școală.

La prima vedere, Eleanor & Park pare o carte de dragoste pentru adolescenți obișnuită, însă pe măsură ce avansezi cu lectura, cartea se dovedește a fi mult mai mult de atât. Personajele sunt bine construite, iar pe lângă frumoasa relație ce se dezvoltă între protagoniști, fiecare dintre ei se află într-o călătorie inițiatică în care trebuie să-și înfrunte propriii demoni.

19. Inimi chimice de Krystal Sutherland

Editura Storia Books, 2020, traducere de Bogdan Voiculescu

Poți comanda cartea aici.

Grace este o adolescentă cu inima frântă, care a supraviețui unui accident cumplit, însă iubitul ei, nu. Tânăra nu se poate desprinde de trecut pentru că se învinovățește, e excentrică, ciudată și încăpățânată, nu e chiar fata populară din liceu. Dar tocmai aceste lucruri îl fac pe Henry, băiatul bun și tocilar al școlii, s-o observe, și nu doar o observă, ci se și îndrăgostește iremediabil de ea.

Printre cele mai frumoase cărți de dragoste pentru adolescenți, Inimi chimice este o poveste despre trăirile și fiorii primei iubiri, despre emoțiile copleșitoare care transformă o zi obișnuită într-una minunată și plină de magie.

20. Săruturi și croissants de Anne-Sophie Jouhanneau

Editura Nemira, 2021, traducere de Cristina Brostianu

Poți comanda cartea aici.

Adolescenta de șaisprezece ani Mia Jenrow a visat dintotdeauna să ajungă o mare balerină, iar acum visul ei pare mai aproape ca oricând: primește șansa de a de a petrece o vară de vis la Paris, pentru a urma cursurile uneia dintre cele mai exclusiviste școli de dans din lume. Dar Parisul îi rezervă surprize nebănuite și i-l scoate în cale pe Louis, un tânăr francez fermecător.

Pe străduțe fermecătoare și printre arome delicioase de patiserie, Sărutări și croissants îți dezvăluie o frumoasă poveste de dragoste, care nu duce lipsă de întâmplări pline de aventuri și mistere.

21. Absolut tot de Nicola Yoon

Editura Young Art, 2020, traducere de Roxana Cotovanu

Poți comanda cartea aici.

Maddy este o adolescentă inteligentă, curioasă și plină de imaginație, dar care suferă de o boală care o împiedică să părăsească mediul protejat și steril al casei sale. Viața ei decurge în același mod în fiecare zi, cu reguli pe care tânăra nu a încercat niciodată să le încalce. Totul se schimbă atunci când îl întâlnește pe Olly, noul ei vecin.

Printre cele mai frumoase cărți de dragoste, Absolut tot este o poveste emoționantă și palpitantă care te trece prin toate stările sufletești. Râzi, plângi, speri și treci alături de personaje de toate obstacolele puse în calea fericirii și iubirii lor.

Descoperă mai multe cărți de dragoste pentru adolescenți.

Romane de dragoste istorice

22. Călătoarea de Diana Gabaldon

Editura Armada, 2010, traducere de Maria Drăguț

Poți comanda cartea aici.

În 1945, Claire Randall descoperă o stâncă magică, într-un loc misterios din Scoția, care o va teleporta în anul 1743. Trezindu-se în alt secol, va fi nevoită să înfrunte primejdii și conspirații care îi pun în pericol viața, însă destinul i-l scoate în cale pe tânărul războinic James Fraser. Între cei doi se înfiripă o dragoste puternică și pasională care trece dincolo de spațiu și timp.

Printre peisaje pitorești, Călătoarea este un roman de dragoste istoric ce evocă impresionant ținutul și legendele Scotiei. Cartea prezintă o poveste romantică între doi oameni care, deși aparțin unor perioade diferite, se pot regăsi oricând.

23. Sărutul pictat de Elizabeth Hickey

Editura Nemira, 2020, traducere de Irina Cerchia

Poți comanda cartea aici.

În acest roman pasional, Elizabeth Hickey descrie relația tulburătoare dintre pictorul vienez Gustav Klimt si Emilie Floge. Din povestea lor de dragoste se naște unul dintre cele mai cunoscute tablouri din istorie – Sărutul.

Dacă vrei să descoperi o carte de dragoste uimitoare, să călătorești într-un oraș magic și să pătrunzi într-o lume fascinantă înconjurată de artă și senzualitate, Sărutul pictat este alegerea perfectă.

24. Încăperi ferecate de Care Santos

Editura Humanitas Fiction, 2018, traducere de Marin Mălaicu-Hondrari

Poți comanda cartea aici.

Întoarsă în Barcelona natală pentru a deschide un muzeu dedicat tablourilor bunicului său, renumitul pictor Amadeo Lux, Violeta pătrunde în cotloanele unei complicate istorii de familie. Treptat, odată fantomele trecutului eliberate, ies la iveală povești tulburătoare și iubiri deznădăjduite.

Încăperi ferecate este un roman de dragoste emoționant și misterios, pe care cu greu îl vei putea lăsa din mână, iar simpatiile și antipatiile față de personaje se vor schimba de la o pagină la alta.

25. Soția aviatorului de Melanie Benjamin

Editura Humanitas Fiction, 2019, traducere de Cornelia Dumitru

Poți comanda cartea aici.

Când îl întâlnește pe Charles la o recepție de Crăciun dată de tatăl ei, Anne nu bănuiește cât de mult i se va schimba viața. Povestea lor evoluează de la o aventură idilică, trăită la limită, la o relație marcată de o tragedie inimaginabilă pe care cei doi o văd complet diferit.

În topul celor mai profunde cărți de dragoste, Soția aviatorului este inspirat din fapte istorice, din viața unuia dintre cele mai cunoscute cupluri ale secolului 20 din America – Anne și Charles Lindbergh.

26. Madame Picasso de Anne Girard

Editura Nemira, 2019, traducere de Ionela Chirilă

Poți comanda cartea aici.

Madame Picasso este o carte de dragoste emoționantă, nostalgică și plină de pasiune despre femeia care i-a furat inima marelui artist Pablo Picasso și despre povestea lor de iubire. Măiestria cu care Anne Girard te poartă într-o călătorie fermecătoare într-un Paris boem te face martor la o poveste de viață și de iubire cu totul specială.

Descoperă mai multe romane de dragoste istorice care explorează unele dintre cele mai frumoase povești de iubire.

Cărți de dragoste ecranizate în filme romantice de succes

27. Lumina dintre oceane de M.L. Stedman

Editura Polirom, 2017, traducere de Anca-Gabriela Sirbu

Poți comanda cartea aici.

Un soldat măcinat de ororile Primul Război Mondial și mai tânăra lui soție, frumoasa și plina de viață Isabel, își trăiesc povestea de iubire pe o insulă îndepărtată. După câteva încercări nereușite de a fi părinți și când orice speranță părea pierdută, găsesc o barcă eșuată la mal în care erau un bărbat mort și un copil de trei luni. Decizia de a păstra copilul le schimbă dramatic viețile.

Lumina dintre oceane este o carte de dragoste intensă, plină de pasiune și încărcătură emoțională, care te face să te gândești mai mult la importanța deciziilor luate și la consecințele acestora.

28. Strigă-mă pe numele tău de André Aciman

Editura Polirom, 2020, traducere de Cristian Ionescu

Poți comanda cartea aici.

Strigă-mă pe numele tău este povestea unei iubiri pe cât de neașteptate, pe atât de puternice, care se înfiripă între un adolescent și un tânăr profesor care își petrece vara la vila părinților săi în Riviera italiană.

Scrisă într-un stil seducător, dar cumpătat, povestea lui Elio și a lui Oliver este o lecție despre cum să îmbrățișezi dragostea necondiționat, în toată splendoarea ei. Strigă-mă pe numele tău se numără printre acele cărți de dragoste emoționante care îți amintesc de prima iubire, cu toate dramele și trăirile ei.

29. Pacientul englez de Michael Ondaatje

Editura Polirom, 2018, traducere de Monica Wolfe‑Murray

Poți comanda cartea aici.

Pacientul englez spune povestea contelui László de Almásy, care lucrează pentru Societatea Regală de Geografie a Marii Britanii. Trimis să cerceteze deșertul din Sahara, acesta este victimă a unui accident aviatic și suferă arsuri îngrozitoare. Adăpostit în interiorul unei mănăstiri italiene și îngrijit de Hanna, o infirmiera devotată și sensibilă, el rememorează viața și povestea de dragoste interzisă care avea să-i schimbe destinul.

Printre cele mai bune ecranizări după cărți de dragoste, filmul a câștigat nouă Premii Oscar în 1997. Povestea din Pacientul englez te învăluie în ritmurile explorărilor arheologice, a episoadelor de spionaj care îți taie respirația, a bombelor care stau să explodeze și a unei mari iubiri.

30. Înainte să te cunosc de Jojo Moyes

Editura Litera, 2016, traducere de Gabriel Tudor

Poți comanda cartea aici.

Înainte să te cunosc o are în prim plan pe Lou Clark, o tânără plină de bucurie, energie și culoare care, rămasă fără serviciu și stabilitate financiară, este nevoită să accepte o slujbă complet diferită față de ce își dorea ea. Mai exact, să fie însoțitoarea lui Will, un tânăr frumos, arogant, dintr-o familie înstărită, care a rămas infirm în urma unui accident.

Printre cele mai emoționante cărți de dragoste, Înainte să te cunosc este o adevărată lecție de viață și o poveste de iubire dulce-amăruie.

31. P.S. Te iubesc de Cecelia Ahern

Editura ALL, 2020, traducere de Marilena Iovu

Poți comanda cartea aici.

Holly și Gerry sunt suflete pereche. Apropiați încă din copilărie, își termină propozițiile unul altuia și fiecare ceartă e dezamorsată printr-un hohot de râs. Cu toate acestea, soarta îi desparte într-un mod tragic, atunci când Gerry moare. Singură și devastată, în preajma aniversării de treizeci de ani, Holly primește un semn de dincolo de moarte – douăsprezece scrisori lăsate de Gerry.

Dincolo de tragedie și durere, P.S. Te iubesc este o poveste de dragoste deosebită care celebrează viața și te îndeamnă să nu-ți pierzi speranța, deoarece merită trăită chiar și atunci când simți că totul se năruiește în jur.

Vezi mai multe cărți de dragoste ecranizate în filme celebre.

Fiecare dintre aceste cărți de dragoste deschide o nouă poartă către un univers plin de povești de iubire. Explorează-l pagină cu pagină și (re)descoperă misterele și magia iubirii. Indiferent ce titlu vei alege, te așteaptă o călătorie fascinantă în lumea dragostei.

Descoperă pe cărturești.ro întreaga colecție de cărți de dragoste.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.