Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Drumul catre tine insuti. Editia a III-a

   Drumul catre tine insuti. Editia a III-a

   7.8 / 10 ( 18 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2013
   Editura:
   Tip copertă:
   Paperback
   Nr Pag:
   320
   ISBN:
   9786065884908
   Dimensiuni: H: 20cm | l: 13.1cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Cartea lui M. Scott Peck, medic psihiatru cu o îndelungată experienţă în psihoterapie, vorbeşte despre lucruri fundamentale legate de evoluţia actuală a umanităţii: gândire, conştiinţă (sau stare de conştienţă), cunoaştere şi evoluţie spirituală, alegeri făcute în viaţa personală sau într-un cadru organizat (instituţie, societate), dar şi despre „ştiinţa“ lui Dumnezeu. Om de ştiinţă el însuşi, autorul caută, în această carte, să înţeleagă misterele Creaţiei, fiinţa umană ca parte a acesteia, calea spre credinţă şi spre păstrarea ei.


   Caracterul raţional al cărţii — convingerea implicită a autorului că omului îi sunt necesare într-un anumit stadiu „dovezile“ — nu ştirbeşte cu nimic transcendenţa subiectului acestei lucrări: căutarea lui Dumnezeu în toate manifestările conştiinţei umane, pornind de la gândire şi ajungând la evoluţia spirituală, atât de necesară omului aflat astăzi în epoca raţiunii. Speranţa lui M. Scott Peck, aşa cum reiese din această carte, este ca următoarea epocă să fie una a integrării, care să cuprindă adevărul decantat din eforturile de cunoaştere de până acum, dar şi căi noi de percepţie superioară, izvorâte din apartenenţa omului la o lume divină.


   Morgan Scott Peck (1936–2005) a fost un cunoscut şi apreciat psihiatru şi autor american.


   A absolvit Friends Seminary în 1954, apoi Harvard University în 1958 şi a obţinut titlul de doctor în medicină în 1963, la Case Western Reserve University. De-a lungul carierei sale de psihiatru, a ocupat diverse funcţii administrative în instituţiile guvernamentale. A fost director medical la New Milford Hospital Mental Clinic şi a practicat psihiatria în cadrul unui cabinet particular din New Milford, Connecticut.


   Lucrările lui Peck reprezintă o sinteză a experienţei acumulate din practica psihiatrică şi a unei puternice şi distincte perspective religioase. Una dintre convingerile sale este că oamenii în care sălăşluieşte răul îşi atacă semenii în loc să se confrunte cu propriile lor eşecuri. Părerile sale religioase au fost criticate de anumiţi fundamentalişti creştini (de exemplu, Debbie Dewart).


   În 1984, Peck a contribuit la înfiinţarea centrului Foundation for Community Encouragement, o fundaţie nonprofit de educaţie publică, a cărei misiune declarată a fost de „a le insufla indivizilor şi organizaţiilor principiile comunităţii“. Fundaţia şi-a încetat activitatea în 2002, dar şi-a reluat-o în 2009, graţie eforturilor pe care le-a făcut M. Scott Peck în acest sens, în ultimii ani ai vieţii.


   În 1994, Peck şi soţia sa, Lily Ho (de care s-a despărţit în 2004), au primit Premiul Internaţional pentru Pace al Comunităţii lui Hristos.


   Drumul către tine însuţi este o carte devenită deja clasică — s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare numai în SUA şi Canada şi a fost tradusă în mai mult de 20 de limbi. La Curtea Veche Publishing, de acelaşi autor au mai apărut: Drumul către tine însuţi şi mai departe (2008) şi Psihologia minciunii (2009).

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.