Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Fata de laborator

   Fata de laborator

   O poveste despre plante, stiinta si dragoste
   8.2 / 10 ( 12 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2017
   Editura:
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   424
   ISBN:
   9786067222647
   Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 20.5cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Apariția ediției în limba română a cărții semnate de Hope Jahren este susținută de Erste Asset Management.


   O uimitoare carte de memorii – debutul editorial al unei femei cercetător; un portret emoţionant al unei prietenii îndelungate; o viziune uimitor de proaspătă asupra plantelor, care va schimba pentru totdeauna modul în care priviți natura.

   Hope Jahren a construit trei laboratoare în care a studiat arbori, flori, seminţe şi tipuri de sol. Fata de laborator, primul ei volum, este un tratat revelator despre viaţa plantelor, dar și o carte despre muncă, dragoste şi munţii care pot fi mutaţi din loc de acestea două puse laolaltă. Este o carte despre copilăria din Minnesota rurală, alături de o mamă neînduplecată şi un tată care o încuraja să se joace ore în şir în laboratoarele de la şcoala la care preda, despre cum şi-a găsit un refugiu în ştiinţă şi a învăţat munca de laborator făcută „şi cu inima, şi cu mâinile” şi despre inevitabilele dezamăgiri, triumfuri şi descoperiri entuziasmante ale muncii ştiinţifice.

   Însă în centrul cărţii se află povestea legăturii lui Jahren cu un om minunat şi rănit pe nume Bill, care devine partenerul ei de laborator şi cel mai bun prieten. Aventurile lor ştiinţifice – uneori neortodoxe – îi duc din Midwest până în cealaltă parte a Americii şi înapoi, peste Atlantic, până la cerurile veşnic luminate ale Polului Nord şi în tropicalul Hawaii. Privirea scrutătoare a lui Jahren asupra plantelor, tenacitatea uimitoare a spiritului ei şi descrierile amănunţite ale naturii dau viaţă fiecărei pagini a acestei cărţi extraordinare. Fata de laborator îţi deschide ochii către mecanismele minunate şi complicate din fiecare frunză, fir de iarbă şi petală. Este o dovadă vie a ce se poate întâmpla când ai puterea, pasiunea şi simţul sacrificiului necesare pentru a trăi din ce-ţi place cu adevărat, descoperind pe parcurs cine eşti.
   Media

   Fata de Laborator este pe jumătate carte de știință, pe jumătate autobiografie. E despre mecanismele complicate de supraviețuire ale plantelor, dar și despre traseul la fel de sinuos al transformării unei fetițe într-o femeie de știință. Într-un capitol citești despre cactusul care trăiește în deșert nu pentru că îi place deșertul, ci pentru că deșertul nu l-a omorât încă, iar în următorul ajungi în laboratorul geoloagei Hope Jahren sau în grădina mamei ei din Minneapolis, unde solul este mai bogat decât „orice pământ de flori prefertilizat pe care îl cumperi de la magazin.

   Mai multe detalii găsiți aici.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.