Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      O singuratate prea zgomotoasa

      O singuratate prea zgomotoasa

      7.4 / 10 ( 11 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2015
      Editura:
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      176
      Traducatori:
      ISBN:
      9786067102277
      Dimensiuni: l: 11cm | H: 18cm
      Adaugă în coș
      3800
      Livrare în 24h! (a doua zi) Limited

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Înaintez, mă opresc în dreptul lui și zic: „Bună ziua, domnule Hrabal, cum vă simțiți la o sută de ani?“ „Prind puteri, zice, îmi recapăt încrederea. Primii o sută de ani sunt cei mai grei, că după aia... Și încă ceva, dacă tot ești tânăr și te mănâncă să scrii, spune-le asta scriitorilor, din partea mea: așa vă trebuie dacă n-ați putut să stați pe curu' vostru.“„Bine, zic, dar cititorilor ce să le spun?“ „Cu cititorii eu nu mai am nicio treabă“, mi-a mai zis și s-a uitat în jos, poate la petele de pe fața de masă, poate la cizmele de cauciuc cu care era încălțat, poate la porumbeii care-l așteptau cuminți sub masă. Marin Mălaicu-Hondrari

      Bohumil Hrabal (1914 – 1997) este un scriitor ceh considerat de mulţi una dintre cele mai importante voci ale literaturii secolului XX. Multă vreme, cărţile sale au circulat în samizdat, adunând în jurul lor o comunitate de hrabalieni pasionaţi, cuceriţi definitiv de umanismul tragicomic şi umorul savuros al operei sale. În timpul vieţii, aproape trei milioane de exemplare au fost vândute numai în Cehoslovacia natală. Mare băutor de bere şi mare iubitor de pisici, Hrabal obişnuia să recite la „Tigrul de Aur“, crâşma lui preferată din Praga, pasaje întregi din Nietzsche, Schopenhauer sau Kant. A murit la 83 de ani, după ce a căzut de la etajul unui spital, încercând să hrănească porumbeii.

      Media

      "De Hrabal m-am îndrăgostit la prima vedere, odată cu <<L-am servit pe regele Angliei>>, şi această dragoste a prins rădăcini din ce în ce mai puternice în solul zbuciumat al inimii mele cu fiecare altă carte, cu toate cărţile pe care i le-am citit, dintre care <<O singurătate prea zgmotoasă>>, prin melancolia învelită în blană de șoricel şi prin disperata dragoste pentru cărţi, ocupă un loc aparte în una dintre camerele din faţă ale inimii." Iulian Tănase, născut în 1973 la Moineşti, Bacău, a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, în 1999, şi Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucureşti, în 2010. A fost redactor la Academia Caţavencu (1997–2010) şi realizator programe la Radio Guerrilla (2004–2010). Din 2010 este redactor la revista Kamikaze.

      Printre cărţile pe care le-a publicat în România se numără: „Ingerotica”, „Poeme pentru orice eventualitate”, „Iubitafizica”, „Sora exactă”, „Înainte / după – 52 de apariţii transvizuale generate de hazard”, „Trusa instalatorului de umbre” (împreună cu Dan Stanciu), „ Abisa”, „Adoră”, „Cucamonga”, „Oase migratoare”.


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.