Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Adela Greceanu

      Pe Adela Greceanu (n. 1975, Sibiu) o știm din numeroasele sale apariții editoriale, o citim pentru nuanțele cu care și-a conturat vocea jurnalistică și o îndrăgim pentru poezia ei, iar în săptămâna 28.01 – 03.02 vrem să o aducem mai aproape publicului, având-o ca invitată pe carturesti.ro.

      Adela Greceanu nu crede în „ritualul scrisului”, așa cum declara într-un interviu pe care-l puteți citi integral aici, iar acest fapt este și unul dintre motivele care contribuie la prolificitatea de care dă dovadă – nu se raportează la formalități în relația pe care o are cu actul de a scrie: „Scriu când am ceva de scris, când știu că am prins o voce, o idee, un fir, un firicel narativ cât de firav. Am scris în tren, în autocar, în pat, înainte să adorm, în bucătăriile diverselor apartamente pe unde am locuit, pe canapea. Nu prea contează locul, deși, recunosc, mi-ar plăcea să am o cameră doar a mea, cum ne recomanda Virginia Woolf […]”.

      Dintre titlurile semnate de autoare amintim: Titlul volumului meu, care mă preocupă atât de mult... (Ed. Mihai Eminescu, 1997), Domnișoara Cvasi (Vinea, 2001), Înţelegerea drept în inimă (Paralela 45, 2004), Șuruburi, șaibe, cuie, piulițe Poeme alese 1997-2014 (Cartier, 2021).

      Pe lângă poezie, aparițiile sale din antologii precum Dragă Virginia sau Cartea Orașelor, dar și articolele din publicații precum Dilema Veche sau Scena9, au conturat o voce pe care ne tot dorim să o auzim iar autoarea a creat contextul perfect aici.

      Timp de o săptămână, exclusiv pe carturesti.ro, cărțile sale și cele în care apare alături de alți autori se bucură de 20% reducere așa că vă invităm la lectură!

      Adela Greceanu