Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   ×

   Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 2 iunie, ora 16 și până luni, 5 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 6 iunie.

   Adina Popescu

   În viața profesională, cel mai adesea, Adina Popescu scrie. Scrie în Dilema Veche de la 18 ani, unde este și redactor, scrie pentru copii şi adulţi. Mai organizează și workshopuri de scriere creativă pentru copii și, pe aceeași filieră de interese și activități, editează la Arthur o revistă dedicată micilor autori de povestiri: Ordinul Povestitorilor, ajunsă la numărul 10 în iarna lui 2019. Deși a terminat regie, nu se consideră regizoare. Însă, din când în când, mai realizează și filme documentare pe teme dintre cele mai diverse: Copiii uraniului în 2009, despre o comunitate restrânsă de oameni care trăiește de pe și în urma exploatării uranifere din Băița-Plai și Anul dragonului în 2013, despre comunitatea de imigranți chinezi din București. Locuiește, într-adevăr, aproape de Calea Moșilor, cu care are o relație intensă și de lungă durată, cum o atestă cele două volume de Povestiri de pe Calea Moșilor publicate până acum. Adina Popescu se definește pe ea însăşi în modul cel mai adecvat ca un „om care scrie”.

   Volume publicate până în prezent: De ce nu-s românii ca nemții?, un volum de corespondență parțial publicată în „Dilema Veche” de-a lungul vremii și reluată în volumul apărut la Paralela 45 în 2019; Povestiri de pe Calea Moșilor (Young Art 2019), ce cuprinde 24 de povestiri despre copilăria și adolescența trăite în comunism (ediția din 2016 are 8 povestiri); un alt volumul de povestiri – În așteptare –, apărut la Herg Benet în 2018; un volum de bandă desenată publicat la Vellant în 2016 care-i plimbă pe cei mici Dincolo de orizont: Colinele Transilvaniei, realizat în colaborare cu Alexandru Ciubotariu/Pisica Pătrată; două volume (până acum) din trilogia fantastică O istorie secretă a Țării Vampirilor, apărute la Arthur. Rămâne să-l întâmpinăm cum se cuvine pe cel de-al treilea: Cartea Călătorului.

   Adina Popescu

   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.