Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Alex Tocilescu

      Așa cum notează Marius Chivu pe coperta volumului de proză scurtă, Imperiul pisicilor, „Alex Tocilescu este un tip cult, cu imaginație și umor, căruia îi plac muzica, pisicile, conversațiile și satul 2 Mai. Așa sînt și povestirile lui populate cu extratereștri, politicieni, locatari de bloc, diavoli sau feline: au o naturalețe absurdă, o impuritate elitistă și un umor neconvențional – trei atuuri care pe unii îi vor face să ridice statui, iar pe alții din umeri. Căci în realismul paralel al lui Tocilescu se intersectează mai toate genurile: parodia și parabola, satira și apocrifa, farsa și pornograficul, fantasy-ul și autoficțiunea. Ingenioasele sale proze sînt punk, pulp, prozac. Ca și cum Iisus, Harms și Tarantino ar intra într-un bar unde cîntă David Bowie. Orice se poate întîmpla. Inclusiv ca barmanul să fie o pisică.”


      Născut în 1977, în București, stabilit, pe rând, la Frankfurt (1989), iar ulterior la New York (2009), pentru ca apoi să revină în țară și să se dedice unei cariere în publicitate, Alex Tocilescu este și scriitor, jurnalist și muzician. A debutat în 2005, cu volumul de proză scurtă Eu et al. (Polirom). I-au mai apărut și Carne crudă (Brumar, 2007), Standard (Paideia, 2009), Imperiul pisicilor (Polirom, 2017), Adevărata carte cu pisicile lui Tocilescu (Art, 2017).


      În perioada 30.06 - 06.07, în raftul dedicat autorilor români de pe carturesti.ro, titlurile în stoc care îi poartă semnătura pot fi găsite cu 20% reducere, în limita stocului disponibil.


      Vă invităm să le descoperiți!

      Alex Tocilescu