Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă

   Alina Nelega

   Alina Nelega s-a afirmat în primul rând ca dramaturg și critic de teatru, dar și ca regizoare (pentru piesele de teatru ale altor dramaturgi), cu piese publicate și jucate în România, dar traduse, incluse în antologii și jucate cu succes și în străinătate. Născută în 1960 la Târgu Mureș, debutează editorial ca dramaturg în 1996 în antologia Festivalului Internațional de la Sibiu cu piesa Una cosa mentale, iar ca prozatoare în 2001, cu romanul Ultima vrăjitoare, publicat la Paralela 45.

   A participat la festivaluri de teatru și schimburi culturale în Europa și SUA (New York Fringe Festival, Lark Play Development Centre, hotINK festival, New York Theatre Workshop ș.a.). Piesa de teatru www.nonstop.ro este distinsă de UNITER cu Piesa anului 2000, la fel și în 2013 pentru piesa În trafic. În 2007, a câștigat Premiul Autor European la Heidelberg Stückemarkt, festival și competiție dedicate teatrului emergent.

   Ca prozatoare, este nominalizată în 2019 la Premiile Sofia Nădejde pentru romanul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat (Polirom), roman pentru care primește în același an Premiul pentru Proză al revistei Observator Cultural, iar în 2021 romanul Un nor în formă de cămilă (Polirom) este distins cu Premiul pentru Proză la Gala Premiilor Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei.

   În plin sezon de Grădina scriitoarelor în Librăriile Cărturești, online și offline, vă invităm în universul prozei premiate a Alinei Nelega, invitata săptămânii în Raftul autorilor români pe carturesti.ro în perioada 4-10 martie, cu 20% reducere la titlurile sale în stoc. Campanie valabilă doar pe carturesti.ro, în limita stocului disponibil.

   Alina Nelega