Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Andreea Nanu

      Andreea Nanu (n. 1981) a debutat cu romanul Ziua cea mai albă (ed. Eikon, 2014), nominalizat la concursul de debut literar Humanitas – UniCredit. În 2016, la Târgul de carte Gaudeamus, a lansat ediția a doua a tetralogiei AnoTimpurilor, îngrijită tot de editura Eikon. Romanele Ziua cea mai albă (Iarna), Numele ei era Uitare (Primăvara), Insula Melc (Vara) și Timpul splendorii (Toamna) sunt o călătorie caleidoscopică în imaginile poetice ale anotimpurilor, ghidată de jocul memoriei, dialogul artelor și nobleţea poveștii.
      În 2015, Andreea Nanu a publicat la Eikon un volum de proză scurtă cu caracter autobiografic, Cartea cuvintelor chivot, prefaţat de criticul Alex. Ștefănescu, iar în 2017, la aceeași editură, romanul Scrisoare pentru Ida.
      În 2021 Andreea Nanu a mai publicat volumul Eternitatea și încă o zi - Teatrul lui Andrei Șerban și Cum vă place. Cronici de teatru; Operă și Film, ambele apărute la editura Eikon. Autoarea a studiat știinţele politice la Universităţile din București și Bologna și la Institutul de Studii Politice din Rennes, Franţa. Scrie cronică de teatru și film la Revista 22 și este autoarea rubricii teatrale de radio Cum vă place, difuzată de Radio Trinitas. În 2021 a fost numită în conducerea ICR România.
      Andreea Nanu este invitata săptămânii 6-12 mai pe carturesti.ro, iar titlurile sale aflate în stoc au 20% pe perioada campaniei.

      Andreea Nanu