Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Andrei Oișteanu

      Despre Andrei Oișteanu, invitatul săptămânii 8-14 iulie în Raftul autorilor români, a vorbit frumos și precis Mircea Cărtărescu: „Ca antropolog, etnolog, istoric al religiilor și al mentalităţilor, Andrei Oişteanu este o personalitate foarte clar conturată în cultura română. Însă mi-aş dori să subliniez o altă trăsătură care mă apropie foarte mult de el, anume curiozitatea. O curiozitate nestăpînită, una care îmbrăţişează toate aspectele vieţii. Andrei Oişteanu este un om ce scotoceşte în locuri în care puţini dintre noi ar scotoci, un om care caută lucruri «interesante» […]”
      În Seria de autor Andrei Oișteanu de la Polirom, inițiată în 2012, i-au fost publicate și/sau reeditate, printre altele, volumele Moravuri și năravuri. Eseuri de istorie a mentalităților (2021), Narcotice în cultura romană. Istorie, religie și literatură (2019, volum distins cu Premiul special al Uniunii Scriitorilor din România), Sexualitate si societate. Istorie, religie si literatura (2018), Religie, politică și mit, Texte despre Mircea Eliade și Ioan Petru Culianu (2014), Imaginea evreului în cultura romană (2012, volum distins cu Premiul Academiei Române, Marele Premiu al ASPRO, Premiul Asociației Scriitorilor București, Premiul revistei Sfera politicii, Premiul Federației Comunităților Evreiești din Romania, Premiul Fundației „Sara & Haim Ianculovici” din Israel).
      Cu studii și eseuri publicate în SUA, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Austria, Olanda, Belgia, Israel, Croația, ș.a.m.d., cu burse de cercetare la importante instituții din Europa și Israel, Andrei Oișteanu este membru al Comisiei de Folclor și Etnologie a Academiei Române și, tot aici, membru fondator și cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor, dar și membru al International Union of Ethnological and Anthropological Sciences de la Londra, al Comitetului educațional al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și membru al European Association for Jewish Studies de la Oxford ș.a.
      În perioada 8-14 iulie, volumele în stoc pe carturesti.ro ale autorului au 20% reducere. Campanie valabilă exclusiv pe carturesti.ro, în limita stocului disponibil.

      Andrei Oișteanu