Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Călin Torsan

      E iarnă / Și e ger. / Lângă calorifer, / Strânși roata / Vom asculta povestea toată...
      Versurile fac parte din volumul Șef de șantier (bref, inginer) publicat la Casa de Pariuri Literare în 2013. Autorul Călin Torsan, născut în 1970, face deopotrivă literatură și muzică, a fost colaborator la Dilema Veche, dar și la Muzeul Țăranului Român, unde a ținut ateliere de educație muzicală alternativă.
      De cântat, l-ați auzit la mandolină sau fluiere, în trupe și proiecte muzicale ca Domnişoara Pogany, Einuiea, Nu & Apa Neagră, Jazzadezz, Avant’N’Gard, Soare Staniol sau Torshanyio. De scris, scrie ca și cum în orice adult se ghemuiește nevăzut un ștrengar mititel. Este, de asemenea, adeptul lecturilor publice (în țară și străinătate).
      Dintre volumele dedicate copiilor, amintim Totul numai pentru tata (Casa de Pariuri Literare, 2017, text distins cu premiul de secțiune al Trofeului Arthur 2015, pentru vârstele 8 - 14 ani), Vrăjitorul dințos (Polirom, 2019, cu ilustrații de Carla Duschka, roman câștigător al Concursului de manuscrise Polirom Junior, ediția 2018), Prieten cu umbra (Polirom, 2021, cu ilustrații de Daniel Ionescu). Iar pentru adulți, amintim romanele O zi. Ultima (Casa de Pariuri Literare, 2011), Plasterca (Casa de Pariuri Literare, 2013) sau Spam book (Casa de Pariuri Literare, 2022), cea mai recentă apariție editorială, care adună laolaltă serii întregi de mesaje spam, mai precis de phishing, colectate de autor de pe patru adrese de e-mail.
      Călin Torsan este, așadar, invitatul săptămânii 27 ianuarie - 2 februarie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. Titlurile sale în stoc au 20% reducere în perioada campaniei. #autoriromani

      Călin Torsan