Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă

   Carmen Firan

   Stabilită la New York din 2000, Carmen Firan este jurnalistă și scriitoare, autoare de poezii, romane, proză scurtă, piese de teatru și scenarii de film, cu scrieri traduse și publicate în reviste literare și în antologii din Franța, Suedia, Israel, Germania sau Statele Unite, printre altele. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Societății Poeților Americani și a PEN American Center din New York. Între 1997-2002, a fost director de programe la Institutul Cultural Român din New York.

   Este coeditor al antologiei de poezie americană contemporană Locul Nimănui (Cartea Românească, 2006) și al antologiei de poezie română modernă și contemporană Născut în Utopia (Talisman Publishers, SUA, 2006), precum și coeditor al antologiei Străin acasă. Poezie contemporană americană cu accent (Numina Press, Los Angeles, 2008). Dintre volumele publicate în România, amintim: Umbra pierdută (Polirom, 2018), În apele facerii (Polirom, 2019) și, cea mai recentă apariție, Singurătatea bărbaților (Tracus Arte, 2022), despre care Mircea Cărtărescu afirmă: „Un roman care are multe calități, dar mai ales una foarte rară în proza românească: faptul că se citește ușor, deși e complex și plin de umanitate.”

   Carmen Firan este invitata săptămânii 18-24 noiembrie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro.

   Carmen Firan

   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.