Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Cristian Fulaş

      Autor apreciat de proză scurtă și romane, Cristian Fulaș primește în 2015 Premiul Observator cultural pentru romanul Fâșii de rușine, apărut la editura Vinea (reeditat la Polirom în 2018), și este nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut, dar și la Premiul Cartea Anului al Ziarului de Iași. Fragmente din roman vor fi traduse în mai multe limbi, printre care germană, engleză, bulgară, croată, suedeză sau maghiară. Tot în 2015 apare la Tracus Arte Jurnal de debutant, iar în 2016 volumul După plâns, la Casa de Editură Max Blecher (reeditat la Polirom în 2019), nominalizat la Premiul Cartea Anului al Ziarului de Iași.

      La Polirom va apărea în 2017 şi volumul de proză scurtă Cei frumoși și cei buni, iar în 2018 volumul Povestea lui Dosoftei la Editura Muzeelor Literare Iași, în cadrul unui proiect special FILIT de publicare a unor biografii romanţate scrise de autori contemporani.

      Cea mai recentă apariție este romanul Ioșca (Polirom, 2021), foarte bine receptat de public și critică deopotrivă.

      Este traducător din engleză, italiană şi franceză; din franceză îi traduce, printre alţii, pe Mallarmé, Mathias Énard, Nicolas Mathieu sau Marcel Proust – în 2019 a început să (re)traducă În căutarea timpului pierdut.

      Cristian Fulaş este invitatul săptămânii 30 aprilie – 6 mai în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. Cărțile sale au cu până la 10% reducere în perioada menţionată, exclusiv pe carturesti.ro.

      Cristian Fulaş