Continuă să dăruiești: aici ai voucherul cadou Cărturești, care ajunge instant la destinatar!
Cristina Ispas (n. 1979, Corabia), invitata săptămânii 12-18 august în Raftul autorilor români pe carturesti.ro este poetă și critic literar, cu un doctorat în filologie pe tema fenomenului poetic românesc postdecembrist. A debutat cu volumul de versuri fetița. mixaj pe vinil (Vinea, 2007), urmat de rezervația (Casa de pariuri literare, 2011, 2021) volum nominalizat la Premiile Observator Cultural și 40. să înceapă jocurile (Fractalia, 2018), volum distins cu Premiul pentru Poezie în cadrul Galei Premiilor Sofia Nădejde pentru literatura scrisă de femei, ediția a doua.
Să creezi relații care să genereze poezie: cred că asta face o adevărată arhitectă a crizei, cum este Cristina Ispas, povestește Elena Vlădăreanu despre Rezervația, ediția sonoră din 2021, în lectura autoarei.
Poeziile sale au apărut și în mai multe antologii: la neagra (Mirador, 2007), poate ne vedem (Mirador, 2010), nasturi în lanul de porumb (Brumar, 2012), Antologia Echinox 2010, De ce pisicile n-au coadă, antologie de limericks (Art, 2017, volum coordonat de V. Leac). De asemenea, selecții din poeziile sale au fost traduse în maghiară, spaniolă și engleză.
Cel mai recent volum publicat este Eva și ceilalți, apărut anul acesta în colecția Prima dragoste de la Paralela 45.
A mai publicat, de asemenea, proză scurtă, dar mai ales cronică literară în majoritatea revistelor importante din țară, cu accent pe funcția socială și ideologică a literaturii, dar și cu empatie față de cărțile pe care le discută/analizează, potrivit lui Mihnea Bâlici. Mai multe despre criticul Cristina Ispas aflați în discuția între criticii de tip indie/neafiliați unor instituții clasice, care a avut loc online în martie anul acesta, cu prilejul Zilelor Poeziei la Cărturești.
Titlurile autoarei au 20% discount în perioada campaniei, în limita stocului disponibil, doar pe carturesti.ro.