Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Dan Sociu

      Uau! A sosit vremea să îl privim mai de aproape pe unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani, numit chiar un poet/autor “de cotitură”, pus alături în arcul Arghezi, Stănescu, Cărtărescu. Se pot spune multe despre ce scrie si cum scrie Dan Sociu, dar cel mai bine îl reprezintă, pe lângă încruntătură, credințele sale, printre care aceea că poezia a fost vorbirea inițială a omenirii.

      Cele mai recente titluri au apărut la editura Polirom, dar poate fi citit în reviste și ziare românești, precum și în reviste din Austria (Wienzeille), Suedia (Ord & Bild și Lyrikvännen), Polonia (Lampa), SUA (Circumferince – University of Columbia), Serbia, Spania.

      A obținut „Premiul Festivalului romano-canadian de poezie Ronald Gasparic”, după care, în anul 2002, i s-a decernat „Premiul Național pentru Poezie Mihai Eminescu” pentru volumul de debut borcane bine legate, bani pentru încă o săptămână.

      În anul 2005 publică volumul de versuri cîntece eXcesive, la Editura Cartea Românească, pentru care primește „Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din Romania”.

      În anul 2006, revista 22, în urma voturilor a peste douăzeci de critici literari, l-a desemnat ca fiind cel mai bun tînăr poet al momentului.

      În 2007, la „Colocviul Tinerilor Scriitori din Cluj” a fost votat de colegii de generație ca fiind cel mai popular tânăr scriitor.

      Traduce în 2007 prima antologie în limba română a poeziilor lui Charles Bukowski, Dragostea e un cîine venit din iad, iar în anul 2009 Țara mlaștină și alte poeme, o antologie din poeziile lui Seamus Heaney.

      Un autor mai mobil decât majoritatea congenerilor săi este Dan Sociu, poet și prozator, probabil autorul douămiist cu cel mai ridicat coeficient de inteligență artistică.” (Mihai Iovănel, Ideologiile literaturii în postcomunism)

      Dan Sociu este invitatul săptămânii 9 - 15 iulie în Raftul autorilor români, timp în care cărțile sale vor avea o reducere de 10%.

      *campanie valabilă pe carturesti.ro pentru volumele în stoc.

      Dan Sociu