Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Florin Bican

      Florin Bican este traducător și autor de cărți pentru copii, dar și pentru oameni mari, mai ales pentru cei nostalgici după poezie cu rimă și umor și/sau Apolodor. De tradus traduce, printre alții, din Lewis Carroll, T.S. Eliot, Shel Silverstein, Roald Dahl, , J.K. Rowling sau Dr. Seuss, dar și din Sylvia Plath sau Leonard Cohen.

      Dintre volumele publicate, amintim Reciclopedia de povești cu rimă și fără tâlc, cu care obține în 2013 Trofeul Arthur. În 2014 publică un volum de basme reinterpretate Și v‑am spus povestea așa (Arthur), iar în 2017, volumul Tropice tâmpe deschide seria de autor Florin Bican la editura Arthur. În 2019 (re)intră pe scenă cu Apolodor (același pe care-l știți de la Gellu Naum, dar altul) în Cartea albă cu Apolodor sau Apolododecameronul. Iar în 2020, după o colaborare deja fructuoasă, Florin Bican, Apolodor și Dan Ungureanu (în calitate de ilustrator) deschid împreună colecția Apolodor explorator la aceeași editură Arthur, cu volumul Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor.

      Florin Bican este invitatul săptămânii 4-10 iunie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. Toate titlurile sale în stoc au 15% reducere în perioada campaniei.

      Florin Bican