Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Miercuri, 1 mai, serviciile de asistenţă telefonică şi cel de operare vor fi indisponibile. Toate comenzile plasate în această zi vor fi operate începând cu data de 2 mai. Vă mulţumim!

      Florin Chirculescu

      Florin Chirculescu, invitatul săptămânii 21-27 aprilie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro este de profesie medic chirurg, specializat în chirurgie toracică și lucrează la Spitalul Universitar din București.

      Născut la București în 1960, debutează în 1993 cu proză scurtă SF în Jurnalul SF și continuă să scrie și să publice povestiri și nuvele SF până în 2019, sub pseudonimul Sebastian A. Corn, în diverse reviste și ziare, dar și în volum. În 1995, câștigă Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow, iar apoi Marele Premiu al Editurii Nemira în 1997 pentru romanul Să mă tai cu tăișul bisturiului tău, scrise Josephine. Tot în 1997, publică, la comanda editurii Nemira, sub pseudonimul Patrick Herbert, un volum din universul Dune, intitulat Dune 7: Cartea Brundurilor. A fost, de asemenea, redactor-șef al revistei Nautilus. Dintre celelalte volume SF publicate, amintim: 2484 Quirinal Ave (Nemira, 1996), Imperiul Marelui Graal (Diasfera, 2006), volum câștigător al Premiului Vladimir Colin în 2006, Vindecătorul (Cartea Românească, 2008), Skipper de interzonă (Millenium, 2012), Eucronoza și alte nuvele (Millenium, 2017).


      Greva păcătoșilor sau apocrifa unui evreu (Nemira, 2017, 2019) este primul volum de ficțiune semnat cu numele său real, iar romanul a fost nominalizat în 2018 la Premiile Observator Cultural, Premiile Radio România Cultural și Premiul Național de Proză Ziarul de Iași. În 2022, după o documentare de 4 ani, publică tot la Nemira, în colecția n'autor, romanul Solomonarul, care-l are în centru pe Eminescu, un altfel de Eminescu, prins într-o revoluție fără început și sfârșit.
      Vă invităm așadar în universul romanelor lui Florin Chirculescu, mai ales că în perioada 21-27 aprilie volumele în stoc ale autorului au 20% reducere, în limita stocului disponibil.

      Florin Chirculescu