Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Florin Lăzărescu

      În anul 2000, la doi ani de la absolvirea Facultății de Litere a Universității A.I. Cuza din Iași, Florin Lăzărescu debutează cu volumul de povestiri Cuibul de vîsc la OuTopos, editură și grup literar al unor foarte tineri scriitori. În 2003, publică la Polirom primul său roman, Ce se știe despre ursul panda, căruia îi urmează în 2005 romanul care îl va face cunoscut, Trimisul nostru special (Polirom), tradus în mai multe limbi, printre care franceză, germană, spaniolă sau croată. După o pauză de câțiva ani, îi apar romanele Amorțire (Polirom, 2013) și Întâmplări și personaje (Polirom, 2015). În 2019, publică la Cartier Junior o carte pentru copii, ilustrată de Raluca Burcă, Puiul de balaur, puiul de zmeu și puiul de om.

      Florin Lăzărescu este și publicist, colaborează cu numeroase reviste de cultură, printre care Dilema Veche, Observator cultural sau Suplimentul de cultură, dar și unul dintre fondatorii și organizatorii Festivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași – FILIT. Ca scenarist, este cunoscut mai ales pentru Aferim! (2015), câștigător al Ursului de Argint pentru cea mai bună regie (Radu Jude) la Berlinale.

      Despre cel mai recent roman al autorului, Noaptea plec, noaptea mă-ntorc, proaspăt ieșit din tipar la Polirom, scriitoarea Tatiana Țîbuleac declară: „După șase ani de la ultima sa carte, Florin Lăzărescu revine cu un roman superb, greu de egalat ca asceză stilistică, cu o voce matură, detașată, absolut unică. Asemeni unui fotograf nostalgic, naratorul restaurează negativul unei vieți mărunte, dramatice și emoționante prin simplitatea ei [...].”

      În perioada 23-29 iulie, Florin Lăzărescu este invitatul săptămânii în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. În perioada campaniei, cărțile sale au cu până la 10% reducere exclusiv pe carturesti.ro, în limita stocului disponibil. Iar pe 29 iulie, dacă sunteți în Iași, nu ratați întâlnirea de pe terasa Librăriei Cărturești Palas Iași, de la ora 19:00. #cartediem

      Florin Lăzărescu