Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă

   Horia-Roman Patapievici

   Eseist, filosof, cercetător în istoria ideilor, membru în Colegiul Consiliului Național pentru studierea Arhivelor Securității între 2000 și 2005, director al revistei ID (Idei în Dialog) între 2004 și 2009, președinte al Institutului Cultural Român în perioada 2005-2012, membru al Grupului pentru Dialog Social, al Uniunii Scriitorilor din România, al PEN Club România, membru fondator al Societății Academice Române și al Grupului de Cercetare a Fundamentelor Modernității Europene (Universitatea București și New Europe College), membru de onoare al Institutului Ludwig von Mises din România, realizator TV, Horia-Roman Patapievici este, mai presus de toate, cea mai strălucită minte speculativă a lumii culturale contemporane românești – potrivit prietenului și editorului său, Gabriel Liiceanu.

   Autor premiat, printre altele, pentru volumele Cerul văzut prin lentilă (Nemira, 1995: Premiul pentru eseu al Editurii Nemira în 1993 și Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor în 1995) și Omul recent (Humanitas, 2001: Premiul Uniunii Scriitorilor pentru eseu, Premiul revistei Cuvântul, Premiul AER pentru eseu), cu volume traduse în engleză, maghiară, spaniolă sau italiană, H-R Patapievici este descris de același Gabriel Liiceanu, la evenimentul de lansare din noiembrie 2022 a celui mai recent volum apărut la Humanitas, Despre viață, destin & nostalgie, ca fiind un autodidact în sensul cel mai tare al cuvântului, dotat cu o curiozitate neobișnuită, cu o forță de muncă și un spirit speculativ ieșite din comun, de felul oamenilor Renașterii, un adevărat filosof care nu s-a putut opri la specializarea sa de bază, cea de fizician, și care a atacat cu măiestrie diverse alte domenii ale culturii: filosofie, teologie, literatură, muzică, fizică și alte științe, oferind publicului cărțile cu cea mai mare bogăție de idei din istoria culturii românești contemporane.

   La început de an, cu ocazia invitatului săptămânii 6-12 ianuarie în Raftul autorilor români, Horia-Roman Patapievici, vă invităm din nou la idei în dialog. În perioada campaniei, titlurile sale au 20% reducere, în limita stocului disponibil, doar pe carturesti.ro.

   Horia-Roman Patapievici

   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.