Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Ileana și Maria Surducan

      Ileana și Maria Surducan sunt două surori ilustratoare freelancer, care ne delectează de ani buni cu benzi desenate și ilustrații de carte. Deși era convinsă că va deveni ceramist, Ileana a ajuns la bandă desenată în studenție și nu s-a mai despărțit de ea, iar Maria este interesată de costume populare și miniaturi, dar mai ales de basme, o sursă permanentă de inspirație. Au pornit la drum, împreună cu un grup de prieteni din Cluj, cu o fanzină numită (ironic) Glorioasa fanzină, destinată cultivării publicului larg în privința benzilor desenate.

      Maria povestește într-o discuție online, la recenta ediție a FestivalYA, cum a aflat la Târgul de la Bologna că ilustrațiile ei, deși foarte frumoase, sunt un pic cam triste, ceea ce reprezenta de fapt un cod pentru estetica est-europeană. Ea are la activ numeroase proiecte de ilustrație în țară și în străinătate și nu are preferințe între a lucra în tehnica tradițională sau cea digitală. David și puiul de întuneric (Editura Benefica, 2012) este prima carte scrisă și ilustrată de Maria. Ileana a câștigat inimile tuturor cu minunatul volum Fata babei și fata moșneagului (Vellant, 2015), unde a folosit fotografii 3D ale unor scene montate cu personaje făcute din ceramică, textile și hârtie. De curând, a fost nominalizată la Eisner Awards (un echivalent al premiilor Oscar în domeniul benzilor desenate) pentru albumul Duminica pierdută (Pronoia AB, 2021), iar pe Kickstarter a lansat recent un nou proiect – Treasures, Thoughts and Trinkets/Comori, Gânduri și Nimicuri – la care vă invităm să contribuiți.

      În perioada 27 mai - 2 iunie, cărțile în stoc pe carturesti.ro ale celor două invitate ale săptămânii în Raftul autorilor români Ileana și Maria Surducan au 20% reducere.

      Ileana și Maria Surducan