Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Alex Donovici

      Alex Donovici (n. 30 iulie 1975) a urmat cursurile Facultății de Litere, Filosofie și Istorie de la Universitatea de Vest din Timișoar. La finalizarea studiilor, a fost angajat la Pro TV Deva ca reporter, fiind detașat în septembrie 2000 la București, unde lucrează și acum ca Head of the News Desk. Prima carte publicată, Țup. IMPOSIBIL e doar un cuvânt, a apărut în mai 2018. Au urmat Țup, salvatoarea iernii, O iarnă de povești (împreună cu Cristina Donovici), Țup și Pădurea Încremenită, Țup. Nu ai nevoie de aripi ca să poți zbura, Țup în Lumea Nouă, Țup și Influențerii Binelui, Întâmplări vindecătoare (împreună cu Cristina Donovici), Comoara lui Ben, Ale și sufletul cărților, Poveștile prieteniei și seria Învățătorii de Grijă, care a început în 2021 cu volumul Salvatorii și a continuat în 2022 cu Rocky. Alex Donovici se consideră în primul rând tată și mai apoi autor de cărți pentru copii. De fapt, aventura cărților dedicate copiilor a început odată cu experiența de tată și este, cumva, o „afacere” de suflet şi de familie: multe dintre cărţile publicate la Curtea Veche în colecţia „Poveștile Cristinei” sunt scrise împreună cu soţia sa, Cristina.

      Din prezentarea sa de pe site-ul editurii Curtea Veche aflăm că Alex Donovici este cel mai tradus autor român de literatură pentru copii, drepturile pentru cărțile sale fiind vândute deja în 11 țări de pe 4 continente.

      În perioada 2-9 iunie, Alex Donovici este invitat în Raftul autorilor români, iar titlurile în stoc ale autorului au 20% reducere pe carturesti.ro în perioada campaniei.

      Alex Donovici