Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   ×

   Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 2 iunie, ora 16 și până luni, 5 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 6 iunie.

   Ion Mureșan

   „Totul a fost băut./ Nici o băutură nouă nu a apărut sub Soare în timpul vieţii mele.” Aşa sună începutul poeziei „Întoarcerea fiului risipitor”, scrisă de cel considerat a fi poetul simbol al Clujului, Ion Mureșan. Publicistul și poetul Ion Mureşan e de părere că „poezia este o stare a tuturor”, afirmând chiar, într-un interviu mai vechi, că „Poeții sunt anticorpii societății. La câte boli are lumea de azi, sunt prea puțini poeți.” Dacă lucrurile stau într-adevăr așa, atunci astăzi, poate mai mult ca niciodată, avem nevoie de poezie. Vă recomandăm așadar chiar poezia lui, mult apreciată de public și premiată de critici. Fragmente din cele trei volume de poezie (Cartea de iarnă, 1981, 2013 – Charmides, Poemul care nu poate fi înțeles, 1993, 2016 – Charmides și cartea Alcool, 2010, Charmides) au fost incluse în 2020 de editura Știința în volumul Izgonirea din poezie, în colecția Antologia unui autor. Invitația la poezie e lansată, așa încât vă lăsăm în compania versurilor invitatului săptămânii 5-11 februarie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro: „Dumnezeule, totul a fost băut!/ Şi tot mai trece noaptea pe drum un om cu o distilerie mică pe umăr.” Toate titlurile sale au 20% reducere pe carturesti.ro în perioada menționată.

   Ion Mureșan

   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.