Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Miercuri, 1 mai, serviciile de asistenţă telefonică şi cel de operare vor fi indisponibile. Toate comenzile plasate în această zi vor fi operate începând cu data de 2 mai. Vă mulţumim!

      Ion Pop

      Critic literar multipremiat și autor a numeroase articole, cronici și recenzii literare în diverse reviste culturale, membru corespondent al Academiei Române din 2015, Ion Pop a publicat de curând la Editura Știința, în calitate de antologator, patru volume de poezie română contemporană, intitulate Antologia poeziei românești după 1945. Volumele I-IV. A ales pe criterii strict estetice 272 de poeți, deschizând câmpul de selecție către Bucovina de Nord, Banatul sârbesc, dar și către diaspora românească din SUA, Franța, Germania sau Suedia, printre altele.
      Ion Pop este, de asemenea, coordonatorul Dicționarului analitic de opere literare românești, publicat în 4 volume, începând cu 2007, la Casa Cărții de Știință. Alte volume publicate: Conștiințe critice (critică literară, Limes, 2021); Cărți la alegere (critică literară, Tracus Arte, 2020); Lista de așteptare (poezii, Limes, 2013); Avangarda în literatura română (eseistică literară, Cartier, 2017); Scara din bibliotecă (eseistică literară, Limes, 2013); Interviuri (Limes, 2011).
      Născut la 1 iulie 1941 în comuna Mireşu Mare, județul Maramureș, Ion Pop a absolvit Filologia la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, iar apoi a rămas în învățământul universitar, parcurgând toate etapele până la decan și îndrumător de doctorate, fiind invitat ca membru în comisii de doctorat la diferite universități europene.
      În săptămâna 14-20 aprilie, lansăm din nou o invitație cât se poate de serioasă la poezie, alături de invitatul nostru în Raftul autorilor români pe carturesti.ro, Ion Pop și a sa Antologie a poeziei românești după 1945.

      Ion Pop