Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Iulian Tănase

      Absolvent al Academiei de Studii Economice, dar și al Facultății de Filosofie la Universitatea București, Iulian Tănase a fost redactor la revistele satirice Academia Cațavencu și Kamikaze, dar și realizator de programe la Radio Guerrilla. În prezent este profesor de creative writing și antrenor de storytelling pentru copii și adulți, dar și gazdă a podcastului RSS Reloaded și taxi writer la iuliantanase.ro.

      A publicat cărți de poezie, proză și literatură pentru copii. Este prezent cu texte în reviste și antologii din România, Germania, Austria, Anglia, Statele Unite ale Americii, Hong Kong, Slovenia, Cehia sau Franța. A susținut lecturi publice în China, Hong Kong, Germania, Austria, Italia, Slovenia și România.

      Dintre volumele publicate, amintim: Îngerotica (volumul de debut, editura Seara, 1999), Iubitafizica (Vinea, 2002, Herg Benet, 2013), Sora exactă (editura ICARE, 2003), Trusa instalatorului de umbre (împreună cu Dan Stanciu, editura Locul tare, 2006), Adora (ART, 2009), Teoria tăcerii (Herg Benet, 2015, 2018), Extraordinara călătorie a ariciului Ariston (Nemi, 2019), Aimétaphisique (la science des amours imaginaires) (Éditions Le Coudrier, Belgia, 2010), La Demonadologio (traducere în esperanto de Ionel Oneț , Eldonejo Bero, Rotterdam, 2013), Abgrunde (traducere de Ernest Wichner, Brueterich Press, Berlin, 2018). A coordonat volumul colectiv Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum (Vinea/ICARE, 2002) și a participat ca visiting writer la programul International Writers Workshop de la Hong Kong și, cu lucrări, la London International Festival of Surrealism.

      Dacă vă e dor să-l reascultați / revedeți pe Iulian Tănase, vă invităm pe pagina evenimentului Cercul, în discuție cu Dan Pleșa despre cel mai recent volum al său, apărut la Vellant anul acesta, Un animal necunoscut și alte patruzeci de povestiri. Iulian Tănase este invitat în Raftul autorilor români, titlurile sale în stoc având, în intervalul 27 - 31 august, o reducere de 20%.

      Iulian Tănase