Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Laura Grunberg

      Laura Grünberg este scriitoare de cărți pentru copii, membră a Uniunii Scriitorilor din România și cofondatoare a minunatei Asociații De Basm. Cu o licență în matematică și un doctorat în sociologie, atunci când nu scrie literatură pentru copii, Laura Grünberg este profesoară la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București și se ocupă cu activismul în domeniul drepturilor femeilor și al egalității de gen. Face parte, de asemenea, din boardul editorial al revistei internaționale online Analize. Journal of Gender and Feminist Studies, editată de ONG-ul Societatea de Analize Feministe AnA (SAFA), al cărei vicepreședintă este. Printre altele, tot în zona educațională, Laura Grünberg are la activ numeroase ateliere de scriere creativă pentru copii și adulți.

      Dintre cărțile pentru copii publicate, amintim: Îmbrățișătoarea (Univers, 2021, ilustrată de Bilyana Velikova), Istoriioare (Univers, 2019, ilustrată de Stela Lie), Improveşti. Povești cu lucruri simple, hazlii, firești (Arthur, 2019, ilustrată de Bilyana Velikova) sau Să creștem mici (Arthur, 2014), volum pentru care autoarea a primit Trofeul Arthur, la secțiunea proză. A participat cu povești și în volume colective ca Nesupusele. 100 de femei pentru 100 de ani de România modernă (Univers, 2018). Fragmente din poveștile ei sunt introduse și în diverse manuale școlare.

      Ca invitată a săptămânii 10-16 iunie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro, cărțile în stoc ale autoarei au 20% reducere. Campanie valabilă doar pe carturesti.ro, în limita stocului disponibil.

      Laura Grunberg