Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Miercuri, 1 mai, serviciile de asistenţă telefonică şi cel de operare vor fi indisponibile. Toate comenzile plasate în această zi vor fi operate începând cu data de 2 mai. Vă mulţumim!

      Marin Mălaicu-Hondrari

      Marin Mălaicu-Hondrari este cetățean de onoare al orașului Sîngeorz-Băi, alături de alți doi scriitori consacrați din aceeași generație: Ioana Nicolaie și Dan Coman. Invitatul săptămânii 7-13 iulie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro nu este doar poet și prozator, ci și, din pasiune pentru cărți – nu neapărat ale sale – traducător apreciat și premiat de limba spaniolă.

      Despre cum a ajuns la limba spaniolă pentru a deveni un traducător, dar și unde se situează începuturile sale ca scriitor, puteți afla – parțial, firește, căci restul este ficțiune – în romanul Apropierea (Editura Cartea Românească, 2010), care va lua ulterior forma filmului Parking, în regia lui Tudor Giurgiu și la scenariul căruia va participa și autorul. Romanul a fost tradus în polonă și spaniolă.

      În Spania scrie poezie, publicată în 2004 în volumul Zborul femeii pe deasupra bărbatului la editura Eikon, pentru care primește premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj, dar și romanul Cartea tuturor intențiilor (Vinea, 2006; Cartea Românească, 2008), despre care Mircea Cărtărescu afirmă că Este o mare bucurie ca, într-o zi - după ce de ani întregi s-au prăbușit peste tine tone de cărți inutile, necinstite, snoabe, mincinoase, nerușinate sau numai plictisitoare - să dai și de o carte, în fine, adevărată.

      A mai publicat volumul de poezii La două zile distanță (Charmides, 2011; premiul revistelor Poesis Internațional și Transilvania), romanul Lunetistul (roman, Polirom, 2013; premiul pentru Literatură al orașului Bistrița; nominalizare în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural la secțiunea Proză; nominalizări la Premiul Național de Proză al Ziarului de Iași și la Premiile revistei Observator cultural), romanul Războiul Mondial al Fumătorilor (Polirom, 2015, 2017).

      În perioada 7-13 iulie, invitația noastră este să vă apropiați de literatura lui Marin Mălaicu-Hondrari, cu atât mai mult cu cât cărțile sale în stoc au 20% reducere în perioada campaniei.

      Marin Mălaicu-Hondrari