Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Matei Visniec

      Pe blogul său, Matei Vișniec se recomandă ca scriitor, jurnalist, dramaturg. Autor interzis înainte de 1989 în România, unde poeziile şi piesele sale de teatru circulă mai mult sub formă de samizdat, cere azil politic în Franța în toamna anului 1987, după ce punerea în scenă a piesei sale Caii la fereastră este anulată cu o zi înainte de premiera de la Teatrul Nottara din Bucureşti. Naturalizat francez în 1993, cariera de autor recunoscut şi publicat atât în Franţa, cât şi România după 1989 capătă amploare. Între 1988 şi 1989 lucrează ca jurnalist la BBC, iar din 1990 până în prezent, la Radio France Internationale.

      După 1989, Matei Vişniec este cel mai jucat dramaturg pe scenele din România, Teatrul din Suceava îi poartă numele, iar în Franţa, la Festivalul de la Avignon (off) este, de asemenea, unul dintre autorii cel mai des puşi în scenă după 1992, piesele sale scrise în franceză fiind publicate de edituri prestigioase din Franţa. Cu multe premii la activ, piesele sale de teatru sunt de altfel jucate în peste treizeci de ţări, cu traduceri în engleză, germană, italiană, portugheză, maghiară, bulgară, japoneză, finlandeză, arabă, persană ş.a.

      Vă invităm să-i (re)descoperiţi opera dramatică, poetică, romanele şi proza scurtă publicate în România la editurile Polirom, Cartea Românească, Humanitas, Tracus Arte sau Arthur.

      Matei Vişniec este invitatul săptămânii 11-17 septembrie pe carturesti.ro. #cititori pentru scriitori

      Matei Visniec