Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă

   Mihaela Miroiu

   Mihaela Miroiu (n. 10 martie 1955, Hunedoara) a studiat la Facultatea de Filosofie a Universității București, unde, în anul 1994 a obținut și titlul de doctor în Filosofie. Actualmente profesoară universitară și coordonatoare de doctorat în Științe politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București, Mihaela Miroiu s-a bucurat de un parcurs strălucitor ca cercetător internațional, activând, pe rând ca visiting professor și cercetător la Cornell University, SUA (1994), Warwick University (1998), Oxford University, (2002), Goteburg University (2011) ș.a.Fiind autoarea unui număr intimidant de studii filosofice preponderent orientate spre filosofia feministă, literatura pe care o scrie, tratează, de asemenea, subiecte precum discriminarea de gen și „metamorfozele” femeii. Dintre volumele sale de literatură și publicistică amintim: Dincolo de îngeri și draci (Polirom, 2005), R’ Estul și Vestul (coautoare cu Mircea Miclea, Polirom, 2005), Neprețuitele femei (Polirom, 2006), Nașterea. Istorii trăite (Polirom, 2010), Cu mintea mea de femeie (Cartea românească 2017).
   Premiile și distincțiile primite pentru activitatea academică și științifică sunt numeroase și internaționale, însă nici literatura Mihaelei Miroiu nu a trecut neobservată, fiind numită „Scriitoarea lunii” de către Uniunea Scriitorilor din România, în februarie, 2017.
   O puteți cunoaște vizitându-i site-ul personal – mihaela.miroiu.ro, și mai ales, pe carturesti.ro, unde, în săptămâna 22.10 - 28.10, este invitata noastră de onoare și unde, titlurile care-i poartă semnătura se bucură de un discount de 20%.

   Mihaela Miroiu

   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.