Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Mihai Buzea

      Invitat al săptămânii 13-19 mai în Raftul autorilor români pe carturesti.ro, Mihai Buzea este scriitor și arborist (potrivit contributors.ro), colaborator la revistele Timpul, Dilema Veche și Familia, „fost profesor și vânzător de asigurări, iar în prezent […] reporter la Cațavencii. Alte ocupații: om bun la toate, plimbător de câini, traducător, babysitter, Moș Crăciun, chelner, paznic de noapte” (potrivit revistafamilia.ro)”. Biografia lui Mihai Buzea din punct de vedere al carierei continuă să devină tot mai cuprinzătoare pe măsură ce mergem în trecut: „bișnițar în anii ’90 (Cracovia, Istanbul, Praga), […] muncitor necalificat în anii 2000 (Budapesta, Paris, Lyon) și […] muncitor intelectual în București (copywriter)”. Între timp, Mihai Buzea își ia totuși timpul să devină „unul dintre prozatorii remarcabili ai literaturii contemporane” (săptămânalul de cultură OPTmotive).
      A debutat ca prozator în 2006 cu Berile de Aur, iar la Polirom i-au apărut romanul-reportaj Gastarbeiter (2017, scris în urma experienței ca arborist la Londra) și volumele Jimmy (2018), Recrutorii (2019) și Paralel (2021). Despre cel din urmă a stat de vorbă cu Selma Iusuf în iunie 2021, dialog pe care vă invităm să-l (re)ascultați aici, pe pagina de Facebook a Librăriilor Cărturești.
      Prima biografie romanțată este Povestea lui Vasile Pogor, publicată în 2018 la Editura Muzeelor Literare, în colecția Scriitori de poveste (în cadrul unui proiect FILIT 2018), căreia îi urmează cel mai recent volum, publicat în colecția Biografii romanțate la Polirom în 2022, Vulcan. Lumina vine de la Asfințit.
      Vă invităm să recitiți și să retrăiți universul plin de umor emoționant al romanelor lui Mihai Buzea. Cărțile sale în stoc pe carturesti.ro au 10% reducere în perioada 13-19 mai.

      Mihai Buzea