Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Petre Barbu

      Petre Barbu (n. 1962) este jurnalist, scriitor și dramaturg premiat. Ca jurnalist, a colaborat cu Flacăra, Cuvântul, Capital, Adevărul, Libertatea și Forbes România, unde este senior editor. A publicat romanele Dumnezeu binecuvântează America, 1995, 2016 – roman scris în urma unei burse literare SOROS și câștigător al concursului de debut al Editurii Nemira, a cărui dramatizare a câștigat premiul I la concursul de dramaturgie Camil Petrescu organizat de Ministerul Culturii în 1997; Ultima tresărire a submarinului legionar (Nemira, 1998); Blazare (Polirom, 2005); Marea petrecere (Cartea Românească, 2014) și Vremea tatălui (Polirom, 2022). Parte din romanele sale au fost traduse în sârbă, bulgară și slovenă.
      Dintre nuvele, amintim volumul de debut editorial Tricoul portocaliu fără număr de concurs (Cartea Românească, 1993), dar și volumele Până la capătul liniei (Polirom, 2012); Cățărarea în cer (Cartea Românească, 2017) sau Delegatul lui Petre (Integral, 2021).
      Volume de teatru: Teatru (Unitext, 2003); Puterea a șasea (Integral, 2020). Câteva dintre piesele sale au fost premiate sau nominalizate la concursurile UNITER (Dumnezeu binecuvântează America, La stânga tatălui, Tatăl nostru care ești în supermarket, Masa puterilor noastre, Delegatul, Sufletul pereche ș.a.), multe fiind montate la teatre din București și Târgu Mureș sau produse de Teatrul Național Radiofonic, Societatea Română de Radiodifuziune sau Televiziunea Română.
      În ajunul debutului Festivalului Național de Teatru, vă invităm la rândul nostru la teatru, alături de Petre Barbu, invitatul săptămânii 4-10 noiembrie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. Atenție, opriți funcționarea telefoanelor mobile, spectacolul stă să înceapă!

      Petre Barbu