Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Radu Aldulescu

      Scriitorul Radu Aldulescu debutează în 1993 cu romanul Sonata pentru acordeon, pentru care primește premiul Uniunii Scriitorilor. Urmează, în 1995, Amantul colivăresei, republicat recent, în 2020, într-o ediție aniversară 25 de ani la editura Hyperliteratura. Romanul a fost inclus de critici pe lista celor mai bune 100 de cărți de proză apărute în România. Tradus cu succes în Franța, a și fost nominalizat la Prix Littéraire des Jeunes Européens. Iar povestea romanului nu se oprește aici: pe baza lui a fost scris scenariul filmului Terminus Paradis, în regia lui Lucian Pintilie, câștigător al Marelui Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Veneția din 1998. Mai târziu, în 2013, pentru romanul Cronicile genocidului (Cartea Românească, 2012), Radu Aldulescu câștigă premiul Augustin Frățilă.

      Pe lângă ediția aniversară a Amantului colivăresei, încă două din cele zece romane ale sale au fost reeditate în 2020 și 2021: Rezidenți în casa visurilor în 2020, la Hyperliteratura și Sonata pentru acordeon, în 2021, în cea mai recentă colecție a editurii Litera, Biblioteca de Proză Contemporană.

      Radu Aldulescu este invitatul săptămânii 2-8 aprilie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. În perioada menționată, cărțile scriitorului au 10% reducere, exclusiv pe carturesti.ro.

      Radu Aldulescu