Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Radu Paraschivescu

      Radu Paraschivescu este publicist, editor, traducător şi scriitor. La începutul anului 2020, primeşte Ordinul „Meritul Cultural” în grad de cavaler, Categoria A – „Literatură”. Iată de la ce a pornit totul: îl regăsim ca autor de proză scurtă în volume ca Bazar bizar (2004, 2007), Aștept să crăpi (de astăzi, în prime-time) (2016), Am fost cândva femeie de onoare şi alte povestiri (2017) sau Omul care mută norii (2019); ca prozator îl întâlnim mai rar decât și-ar dori, în romanele Cu inima smulsă din piept (2008), Balul fantomelor (2009) sau Fluturele Negru (2010). Pentru volumul Fanionul roşu (publicistică sportivă), apărut în 2005 la Humanitas, Radu Paraschivescu a primit Premiul Ioan Chirilă pentru cea mai bună carte de sport a anului (a renunţat între timp la cronica sportivă).

      Simţim că îi face mare plăcere să împărtășească cu noi toți cărți de râsul lumii, în colecția pe care o și coordonează la Humanitas, unde scrie el însuși cu mult umor despre întâmplări din societatea imediată. Numeroase articole de-ale sale strânse în volume stau mărturie în acest sens, începând cu bestsellerul Ghidul nesimţitului din 2006 până la Orice om îi este teamă apărut în 2018 şi În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi), apărute la Humanitas în 2019. Cel mai recent volum – Recviem vesel pentru tata, Humanitas 2020 – tratează într-un mod inedit şi, fireşte, plin de umor şi empatie, despre o mare lipsă resimţită la nivel personal, cea a tatălui. Printre multe altele, mai are are o mare pasiune pentru Roma şi pentru Caravaggio.

      Vă invităm să-l întâlniţi online și live pe Radu Paraschivescu, în dialog cu Răzvan Exarhu, la Cercul de luni seara, 29 iunie, de la ora 19.00, pe paginile Cărturești și Cinepub.

      Radu Paraschivescu