Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Radu Sergiu Ruba

      Poet, eseist, prozator și jurnalist, Radu Sergiu Ruba debutează în 1983 la Cartea Românească cu volumul de poezii Spontaneitatea înțeleasă. Născut în 1954 la Ardud (jud. Satu Mare), viitorul scriitor își pierde complet vederea la 11 ani. În 2021 publică la Editura Trei Semnătura indiană, probabil cel mai autobiografic roman al său, potrivit lui Bogdan-Alexandru Stănescu, bine primit de critică și de public, un bildungsroman despre un adolescent orb, pasionat de India, care trimite o scrisoare la Europa Liberă și este apoi hărțuit de Securitate.
      Poeziile sale au fost traduse în franceză, portugheză, bulgară, engleză, cehă, maghiară, germană și arabă. Dintre volumele de poezie, le amintim pe cele premiate de Asociația Scriitorilor București: Graţia Dizgraţia (Editura Vinea, 2003), Nu înțeleg ce mi se-ntâmplă (Editura Charmides, 2017) și pe cel mai recent, apărut în 2021 la Tracus Arte, Levitația.

      A mai publicat volume de interviuri, eseuri, proză scurtă și romane, iar romanul O vară ce nu mai apune a fost distins cu premiul Academiei Române în 2016. În 1993, scriitorul este premiat de Ministerului de Externe al Franţei la Festivalul mondial al nuvelei francofone și, în 2018, Radu Sergiu Ruba a reprezentat România la Festivalul Noaptea literaturii europene de la Lisabona.
      Invitat al Emei Stere la emisiunea Vorba de cultură la Radio România Cultural la începutul acestui an, Radu Sergiu Ruba este și invitatul nostru în Raftul autorilor români între 4 și 10 februarie, iar titlurile sale în stoc au -20% pe carturesti.ro în perioada campaniei. #cartediem #raftulautorilorromani #semnaturaindiana

      Radu Sergiu Ruba