Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă

      Raftul Festivalului internațional de literatură de la Odesa

      În perioada 22-25 februarie, la sediul Goethe-Institut București din Calea Dorobanți 32, iubitorii de literatură vor avea ocazia de a se întâlni cu nume importante ale lumii literare internaționale contemporane. Bucureștiul va fi gazda Festivalului internațional de literatură de la Odesa, un eveniment literar de tradiție inițiat în 2015 care, din cauza războiului, în ultimii doi ani a devenit un proiect itinerant: în 2023 s-a desfășurat în Georgia, la Batumi, iar anul acesta are loc în capitala României.

      Scriitorii ucraineni Iia Kiva, Yuri Vînnîciuk și Vasîl Mahno, Philip Sands din Marea Britanie, Olivier Guez din Franța, Daniel Kehlmann și Norman Ohler din Germania, Karl-Markus Gauss din Austria, Ariane von Graffenried și Jonas Lüscher din Elveția și Ilaria Gaspari din Italia vor putea fi urmăriți de iubitorii de literatură în lecturi publice și dezbateri. Lor li se alătură nume importante ale literaturii române, precum Nora Iuga, Dan Sociu, Nichita Danilov sau Radu Vancu.

      Programul, de consultat online aici, reunește 19 evenimente care vor avea loc atât în prezența fizică a scriitorilor, cât și prin participarea lor online. Printre subiectele abordate în cadrul ediției din acest an se numără viitorul Europei, libertatea scriitorului, a scrisului și puterea cuvintelor de a lupta împotriva barbariei, relațiile literare dintre țările din regiunea Mării Negre.

      Raftul Festivalului internațional de literatură de la Odesa